Pagini

miercuri, 27 martie 2013

Ama Deus

     Ama Deus este un sistem de lucru cu energia mai putin folosit la noi, insa deosebit de folositor celui care doreste sa evolueze spiritual, prin conexiunea profunda ce se realizeaza treptat intre om si iubirea divina.
      Exista, si in cazul acestui sistem, o serie de simboluri care vor fi vizualizate impreuna cu o tehnica simpla de respiratie, insa nu acesta este aspectul esential, ci deschiderea fiintei spre energia iubirii. Lucrand cu Ama Deus ni se descopera aspecte ale fiintei care au nevoie de vindecare, apar intelegeri noi, pe masura ce invatam sa ne mentinem deschisi catre iubire si sa o lasam sa curga liber in noi si in jurul nostru. Practicantul devine un canal prin care iubirea divina se poate manifesta, rezultatele obtinute fiind in stransa legatura cu disponibilitatea fiintei de a integra aceasta energie in viata sa, de a se deschide catre iubire. Dupa initiere are loc un proces de purificare, in special a corpului emotional, iar acest lucru presupune, de cele mai multe ori, constientizarea neiertarilor, a ranilor nevindecate si intelegerea lor, a cauzelor care le-au produs. Nu este un proces simplu si nici usor, dar este un pas necesar in evolutia fiecaruia dintre noi. 
      Ce se intampla dupa initiere, depinde de fiecare dintre cei initiati, de calea pe care o aleg, de deschiderea catre lumina... de misiunea personala. Maestrul deschide poarta prin care cel initiat trebuie sa treaca, ii poate oferi indrumari, dar purificarea, efortul de a creste, incercarile... sunt ale celui care paseste dincolo de poarta. Odata initiat, omul nu devine un altul, nu apar transformari miraculoase, nu se deschid decat portile pe care acceptam sa le deschidem. Da, incepem sa lucram cu energia iubirii divine, care ne poate transforma, dar nu o va face fara acceptul nostru, nu o va face trecand peste neiubirile, neiertarile, rezistentele noastre interioare. De aceea, rezultatele nu vor fi aceleasi, chiar daca doua persoane au primit aceeasi initiere, iar acest lucru nu este o particularitate a acestui sistem, ci este valabil pentru orice sistem de lucru cu energia. Practicantii reiki stiu din propria experienta ca evolutia se produce treptat, prin practica, deschidere, prin dorinta sustinuta de a creste in si prin cunoastere si iubire. 
      A practica Ama Deus inseamna a te deschide catre iubirea divina si a o lasa sa se manifeste in tine si prin tine, topind treptat rezistentele interioare, integrand cu fiecare zi mai mult energia, purificand intentiile... energia iubirii sustine acest drum al devenirii... atat cat ii permitem.
Trimiteți un comentariu