Pagini

vineri, 29 martie 2013

Despre karma II - familia

Fiecare noua intrupare ne invita la cunoastere, la urcarea unei noi trepte in evolutie. Locul, momentul nasterii, familia... sunt acelea care ne pot ajuta cel mai mult sa invatam lectiile pe care universul le are de oferit. Si uneori nu este usor, venim pentru a invata impreuna, jucand alte si alte roluri. Daca inainte de intrupare suntem constienti de ceea ce vrem sa reparam, sa iertam, veniti aici lucrurile nu mai par atat de simple, suferim, judecam si suntem judecati... suntem victime si agresori, dezamagim si suntem dezamagiti.
                Relatiile pe care le avem sunt menite sa ne ajute, chiar si cele in care ne trezim blocati - sau mai ales acelea. Fiecare avem de invatat de la cei din jur, iar de multe ori, relatiile cu probleme, prin provocarile pe care le aduc, sunt un punct de plecare pentru a invata despre noi si a creste. In momentele in care casnicia devine nefericita, exista certuri, conflicte, incepem sa ne punem intrebari si sa cautam solutii. Imaginati-va ca totul in jur ar fi minunat, ati avea relatii excelente, toti v-ar iubi... ce ati mai avea de invatat? Daca nimeni nu gresteste, poti invata sa ierti? Daca intreaga lume te iubeste, poti invata sa accepti, sa treci prin dificultati? Karma nu este o pedeapsa, ne producem noi singuri durere privind lucrurile astfel. Este un mod de a experimenta, de a intelege pe rand durerea, bucuria, fericirea, disperarea... trecand prin lectiile dure ale universului ne regasim.
               Oamenii pe care ii atragem si de care ne simtim atrasi ne dezvaluie ce avem de invatat. Daca veti urmari cu putina atentie relatiile de cuplu, de prietenie pe care le aveti, veti observa un tipar, mai mult sau mai putin evident. Este legea rezonantei - daca nu ne apreciem, vom atrage persoane care, la randul lor, nu ne apreciaza si vom crea un lant de emotii, trairi, ganduri negative ce va trebui, sub o forma sau alta, asumat si echilibrat. Ganditi-va ce va enerveaza cel mai mult la sotie / sot, la copiii vostri, la parinti... drumul spre relatii reusite, spre achitarea platilor prin constientizare, intelegere incepe cu voi insiva. Viata va va pune mereu in fata celor de la care si prin care aveti de invatat.
             De multe ori, dupa ce perioada de indragostire trece, ne trezim langa un om care ne enerveaza, nu ne intelege, are alte dorinte, aspiratii... si incep reprosuri, certuri, se acumuleaza frustrari, neiertari, vinovatii... ameliorarea situatiei incepe cu noi. Ne putem ierta pentru ceea ce traim si il putem ierta pe celalalt sau ne putem adanci din ce in ce mai mult in respectiva situatie, dar negativitatea nu va da nastere unui final fericit. Cu cat acumulam mai multa negativitate si agresivitate fata de celalalt, cu atat mai mult il legam de noi. Neiertarea noastra este lantul prin care singuri ne legam de cel / cei care ne produc suferinta. Si astfel se creeaza sau se continua un lant karmic. Iertarea insotita de intelegere si integrarea lectiei va produce ruperea lantului. Nu este un proces usor, dar merita tot efortul nostru.
             Plecand din aceasta viata cu suparari, neiertari... le vom regasi in urmatoarea. Este dificil sa ierti atunci cand esti lovit, acuzat pe nedrept, calcat in picioare, uneori chiar de cei dragi... dar universul nu are nimic personal cu voi, sunteti iubiti si tocmai de aceea vi se da sansa sa intelegeti si sa mergeti mai departe. Vi se dau lectii dure pentru a creste, pentru a intelege ca sunteti fiinte demne de apreciere si iubire, pentru a invata despre voi insiva.
              Incercati un mic exercitiu. Seara, la culcare, cereti-va iertare de la toti cei din familie pentru tot ceea ce ati gresit fata de ei, acum sau altadata, iertati ceea ce v-au gresit si rugati divinitatea sa va ajute sa iertati si sa fiti iertati - faceti acest lucru in gand, vizualizand fiecare persoana in parte. Poate veti simti unele rezistente interioare in a va cere iertare sau a ierta, dar treptat acestea se vor topi si veti putea ierta din inima. Si nu uitati sa va iertati pe voi insiva. Puteti insoti acest exercitiu cu cateva respiratii profunde - inspirati prin centrul pieptului, vizualizand / imaginandu-va cum iubirea divina patrunde in voi si expirati aceasta iubire intai spre voi insiva, apoi spre toate aspectele vietii voastre si spre toate fiintele pe care le-ati intalnit si le veti intalni in aceasta viata si in altele. Efectele nu se vor lasa mult timp asteptate.
Trimiteți un comentariu