Pagini

duminică, 31 martie 2013

Despre karma III - karma de neam

          Dincolo de ceea ce aducem cu noi din alte vieti, preluam o parte din datoriile familiei in care ne nastem, din schemele mentale, comportamentale, din neiertarile, neintelegerile etc. generatiilor trecute. Sunt plati pe care ne-am dat acordul sa le preluam si sa le rezolvam spre binele familiei si al nostru. Imaginati-va ca fiecare familie are o energie proprie, alcatuita din suma tuturor faptelor, gandurilor, trairilor membrilor sai, timp de generatii intregi, iar fiecare noua generatie preia o parte din aceasta, cu bune sau mai putin bune. 
       Ne nastem in familiile cu care rezonam si preluam din energia acestora acele energii cu care rezonam si care se potrivesc lectiilor pe care le avem de invatat. Daca am urmari pe o perioada indelungata - cateva generatii - vietile si mai ales modul de gandire si trairile membrilor unei familii, am putea observa tipare care se repeta, situatii care, la distanta de cateva generatii uneori, se repeta aproape identic etc. In afara de aceste tipare, care in final vor trebui intelese si integrate, transmutate pe calea evolutiei spirituale, exista forme gand dense, negative, care pot afecta generatii de-a randul membrii unui neam. Acestea pot fi fapte grave, care nu pot fi platite de cel care le-a facut, blesteme care au ramas nedezlegate etc. 
      O situatie relativ frecventa este cea a cununiilor legate, ce poate afecta timp de mai multe generatii fie barbatii, fie femeile dintr-o familie, pana cand sunt dezlegate. In fiecare generatie va exista cel putin o persoana care nu se va casatori si ale carei relatii vor esua in mod repetat. Aceste legaturi vor fi preluate de acel spirit care are de invatat din situatia respectiva - fie in alte vieti a avut o atitudine gresita fata de sexul opus, fie s-a ocupat de astfel de lucruri, a gresit fata de familie etc. Dezlegarea persoanei in cauza si a neamului de astfel de legaturi presupune nu doar slujbele / ritualurile etc. de dezlegare ci si intelegerea cauzei problemei. Persoana trebuie sa inteleaga si sa lucreze asupra modului sau de gandire, de raportare la oameni, la Dumnezeu. Si aceste legaturi, ca si blestemele de neam etc. nu trebuie privite cu usurinta, daca nu pentru noi, cel putin pentru generatiile urmatoare, pentru a incheia acest mod de plata. 
        Actele de magie afecteaza vulnerabilitatile noastre. Daca avem o atitudine deschisa, corecta fata de viata, ne vor afecta foarte putin sau deloc, in schimb, vor influenta negativ toate acele aspecte ale vietii / personalitatii noastre in care exista probleme, greseli, neiertari... daca acestea exista. Sunt doua categorii mari de acte magice care ne pot afecta si, nedezlegate, pot afecta generatii intregi dupa noi - actele de magie facute cu drept divin ( persoana care le face / solicita are acest drept din cauza greselilor pe care le-am facut fata de ele, iar acestea sunt permise ca forma de plata) si cele facute fara drept divin, din pura rautate, invidie, necunoastere etc. - acestea din urma se pot dezlega mai usor si, in general, odata dezlegate se intorc asupra celui care le-a facut ( totusi, este necesar sa intelegem ce anume gresim, ce trebuie sa invatam din aceasta situatie).  Ambele tipuri de acte magice necesita efortul de intelegere si evolutie spirituala ale persoanei afectate pentru a fi dezlegate definitiv.
        O alta situatie, din pacate des intalnita, este cea in care copiii platesc greselile parintilor, fie prin boli, fie prin esecuri repetate in diferite aspecte ale vietii ( in general acele aspecte in care parintii, bunicii au facut greseli grave fata de divinitate ). Boala, esecurile etc. pot fi vindecate / oprite prin efortul celor in cauza de a intelege si corecta greselile facute.
Nu vom discuta metodele prin care karma de neam poate fi usurata, pentru ca acestea sunt in directa legatura cu familiile / persoanele in cauza. Nu exista un panaceu universal, ci fiecare situatie in parte trebuie analizata, cercetata.
      Important este sa intelegem ca efortul nostru de a trai frumos, de a respecta legile divine, de a rezolva anumite situatii, probleme, sau dimpotriva, nepasarea noastra nu se rasfrang doar asupra noastra, ci si asupra celor care vin dupa noi, iar daca pentru noi insine ne lipseste motivatie necesara intelegerii si schimbarilor pe care le putem face, ne-am putea intreba, cel putin, daca dorim sa le lasam copiilor, nepotilor etc. o mostenire apasatoare, care sa le umbreasca existenta si sa le blocheze potentialul de evolutie cu care vin.

Trimiteți un comentariu