Pagini

luni, 11 martie 2013

Despre simboluri

Vorbeam zilele trecute cu o prietena care fusese la un curs de spiritualitate. Imi spunea ca tendinta generala este de a utiliza din ce in ce mai mult sisteme si tehnici energetice care lucreaza fara simboluri, prin simpla intentie etc. Toate bune si frumoase, este bine sa existe mai multe sisteme, dintre care fiecare sa-si aleaga ceea ce i se potriveste, dar acest lucru nu anuleaza acele sisteme care folosesc simbolurile.
Venim in lume pe diferite trepte de evolutie, de multe ori in aceeasi familie sunt oameni care au varste astrale diferite, perceptii si trairi diferite. Simbolurile sunt chei de acces catre anumite nivele de vibratie / cunoastere si, pentru cei mai multi dintre noi, sunt necesare. Sufletele batrane, care au inceput drumul regasirii de sine cu mult timp in urma poate ca au trecut de acest prag si este timpul sa-si continue evolutia folosind alte mijloace, dar trebuie sa tina cont de faptul ca langa ele exista multe suflete tinere, care acum isi incep drumul spre sine, iar pentru acestea simbolurile sunt un ajutor de nadejde. Asa cum nu putem cere unui copil sa rezolve o problema de analiza matematica, si acest lucru ni se pare firesc - nu putem acuza un copil ca este copil - la fel ar trebui sa intelegem necesitatea simbolurilor si a acelor sisteme care nu ni se mai par de actualitate.
Cu fiecare treapta urcata, observam ca ceea ce ni se parea adevarat si logic nu mai functioneaza, descoperim o noua logica si alte intelesuri. Insa acest lucru nu anuleaza adevarul si frumusetea treptelor deja parcurse, ele raman acolo si vor fi urcate de alte si alte suflete, la timpul lor.
Trimiteți un comentariu