Pagini

vineri, 22 martie 2013

Iertarea II

Poate ne intrebam cum sa-i iertam pe cei care mint si ne mint, pe cei care ne ranesc intentionat... si totusi, trebuie sa-i iertam, nu pentru ei, ci pentru noi. Ramanand ancorati in neiertare continuam sa parcurgem cercul negativitatii, al temerilor, indoielilor, ne refuzam dreptul de a fi liberi. Odata ce lanturile resentimentelor vor fi scuturate, cei care ne fac rau vor pleca singuri, se vor satura sa bata la porti inchise. Inchideti portile neiertarii si tulburarile nu va vor mai atinge. Energia negativa are nevoie de hrana pentru a fi intretinuta, iar aceasta hrana este formata din resentimentele, rzbunarile, neiertarile noastre.
Faceti un mic exercitiu. In timpul unui conflict, detasati-va pentru cateva clipe si renuntati la agresivitate. Veti observa ca cel din fata voastra se va aprinde mai tare, apoi va pleca. In momentul in care refuzam sa ne lasam prada furiei aceasta se intoarce la cel care a incercat sa o creeze, devenim un zid din care energia negativa este proiectata inapoi la agresor si incetam sa mai pierdem din propria energie. Violenta, de orice natura ar fi ea, nu se anuleaza intalnind violenta, ci se amplifica. Acelasi lucru se intampla cand refuzam sa iertam... neiertarea amplifica starea negativa, nu o diminueaza, iar razbunarea, oricat de legitima ni se pare, nu anuleaza fapta, ci ii amplifica efectele.
Cum incepem sa iertam? Poate ca nu putem fi permanent centrati in iubire, nu suntem in fiecare clipa uniti cu lumina...si atunci incepem prin a constientiza. Cand apar resentimentele, pur si simplu opriti-va si constientizati. Cui ii faceti rau? Pe cine tulbura neiertarea voastra? In primul rand pe voi insiva. Amintiti-va ca puteti alege constient sa va eliberati de aceste stari daunatoare. Intai la nivel mental - constientizati ca cei care au de suferit sunteti voi si alegeti sa va detasati. Treptat, detasarea va patrunde in inima iar in final, va va schimba modul de a simti, de a reactiona. Sunteti stapanii propriei deveniri, fiti prezenti in voi, in emotiile, gandurile, trairile voastre, nu va lasati condusi de emotiile momentului, constentizati, alegeti si fiti liberi.
Trimiteți un comentariu