Pagini

miercuri, 13 martie 2013

Initierea

Initierea este o impreuna-lucrare a celui care daruieste si a celui care primeste, este o deschidere de porti spre intelesuri, sensuri, rosturi... In timpul ei si inca mult dupa se activeaza daruri, potente, se produc curatari, deschideri, intelegeri. Initierea nu este niciodata aceeasi, este o deschidere personala, intima, venind in intampinarea initiatului cu acele daruri care-i sunt necesare, care apartin drumului sau.
Nici o initiere nu este intamplatoare, ea vine in exact momentul potrivit, chiar daca intelegem mai tarziu acest lucru. Vine atunci cand, constient sau nu, alegem sa mai urcam o treapta. Nu apartine doar maestrilor si nici nu este destinata doar celor care doresc sa devina terapeuti, ci tuturor celor care doresc sa se cunoasca mai bine, sa evolueze, tuturor celor care cauta si se cauta pe sine.
Ce se intampla dupa... depinde de mozaicul pe care am ales sa-l cream cu vietile noastre. Nu totdeauna este usor sa coboram in noi insine, sa ne privim in fata umbrele tainuite poate de multi, foarte multi ani. Dar. in aceasta coborare, exista bucuria eliberarii, a scuturarii lanturilor ce ne tin prizonieri in temnita temerilor. Descoperim ca nu suntem singuri, ca nu am fost niciodata singuri. Initierea ne ofera o poarta deschisa. Putem intra, putem zabovi in pragul ei, alegerea ne apartine.
In definitiv, initierea este o invitatie catre noi, din partea Universului. O putem primi si pretui, daca asa simtim, sau o putem pune de-o parte, pana in momentul in care vom fi pregatiti sa pasim mai departe.
Trimiteți un comentariu