Pagini

miercuri, 20 martie 2013

Sugestii pentru Postul Mare...

 
A venit si perioada Postului Mare, un timp al reculegerii, al aprofundarii cunoasterii de sine pentru cei mai multi dintre noi, asa ca va propun cateva exercitii pentru a va imprieteni cu voi insiva( daca nu ati facut-o deja) sau pentru a adanci relatia voastra de prietenie cu voi. Poate, daca va veti simti bine urmand acesti cativa pasi, veti continua si dupa ce postul se va fi incheiat. Pentru ca oricine, indiferent de ocupatie, sa poata, daca doreste, sa urmeze aceste sugestii, timpul alocat lor a fost calculat la 60 de minute ce pot fi dedicate practicii spirituale fie intr-o singura sedinta, fie cate 30 de minute dimineata si seara.
1. Incepeti ziua cu o mica rugaciune. Puteti folosi rugaciunile incepatoare din orice carte de rugaciuni, un psalm, Tatal Nostru...sau puteti pur si simplu sa multumiti pentru noua zi care vi s-a dat si sa cereti protectia si ajutorul divin pentru ziua pe care o incepeti. Acest lucru simplu, usor de facut chiar si in timp ce beti cafeaua de dimineata, va va ajuta sa parcurgeti ziua mai senini.
2. Daca aveti timp si sunteti practicanti reiki, faceti dupa rugaciune auto-tratamentul scurt. In acelasi timp puteti asculta muzica pentru stimulare cerebrala, CD-uri motivationale etc. Nu va va rapi mai mult de 15 minute. Daca nu practicati reiki, incercati sa va urmariti respiratia cateva minute, lasati-o sa curga natural, lent si doar observati. Va va linisti gandurile.
3. Seara, inainte de a va culca, faceti o mica introspectie - ce ati facut in ziua respectiva? Ce va bucura? Ce va intristeaza? Ce ati fi putut face / spune si nu ati facut? Ce va doriti sa nu fi spus/facut? Cine v-a suparat? Iertati si iertati-va pentru ziua ce a trecut, apoi gasiti cateva lucruri pentru care sunteti recunoscatori, apreciati-va pentru toate micile lucruri frumoase de peste zi.
4. Pe parcursul zilei oferiti-va cateva pauze doar pentru a fi - respirati lent si profund de cateva ori si ramaneti centrati in voi insiva, conectati-va la viata care palpita in fiecare celula.
5. Oferiti-va 10 minute pentru a respira in inima iubirea Universului. Inspirati prelung iubirea divina lasand-o sa va umple intreaga fiinta, expirati lent, lasand energia sa radieze in jurul vostru, sa va invaluie si apoi lasati-o sa umple intreaga casa, trimiteti iubirea din inima voastra catre cei dragi, catre intreaga zi, catre ceea ce aveti de facut. Lasati iubirea sa radieze catre conflicte, probleme, temeri, catre toate fiintele si intreaga lume.
6. Inainte de a va lasa antrenati in conflicte, asteptati cateva momente si respirati din inima, conectandu-va la iubirea divina si abia apoi raspundeti.
7. Incercati sa cititi in fiecare zi dintr-o carte care sa va hraneasca sufletul. Poate fi un fragment din Biblie, o carte de dezvoltare personala, o poezie... apoi incercati sa meditati asupra celor citite. Ce va spune acel fragment? Ati putea aplica cele citite in viata voastra? Cum?
A fi spiritual nu inseamna neaparat a petrece ore intregi in meditatie, nici a face ceva exceptional, ci a trai frumos, in armonie cu legile si ritmurile Universului. Poate ca nu oricine este chemat sa fie maestru pentru altii, dar oricine poate fi propriul sau maestru traind din inima si invatand sa se cunoasca pe sine.
Trimiteți un comentariu