Pagini

luni, 1 aprilie 2013

Consilierea spirituala - cand si de ce?

                         Se vorbeste din ce in ce mai mult despre ascensiune, evolutie spirituala, oamenii incep sa se deschida catre diferite practici spirituale, unele mai vechi, altele mai noi, fiecare cauta si se cauta pe sine. Tanjim dupa acel ceva care sa ne implineasca, sa ne arate calea si scopul existentei noastre. 
                         Fie ca ne aflam la inceput de drum, fie ca suntem deja pe cale si am facut unele descoperiri, avem nevoie, uneori, de cineva care sa ne dea cateva indicatii, sa ne ajute sa trecem de poticnirile inerente oricarui drum. Sunt momente in care ne ratacim, avem incertitudini, apar schimbari pe care nu le intelegem, senzatii pe care le gestionam cu dificultate si atunci, este bine sa avem cu cine discuta toate acele transformari care apar - nu pentru ca acea persoana ar detine adevarul absolut, nu pentru ca ar fi un mare iluminat, ci pentru ca spuse, lucrurile se limpezesc, observam alte aspecte, perspective noi, pe care nu le luam in seama. Si este o lectie pentru micul nostru mare orgoliu... ni se arata cam pe unde ne situam, iesim de sub influenta ego-ului care ne tipa in ureche ca am ajuns deja departe, suntem prea mari pentru a mai asculta ce ar avea cineva de spus.
                        Uneori, o sedinta de consiliere poate fi un dus rece... ne da jos de pe piedestalul pe care ne-am cocotat, alteori, ne da curajul de a merge inainte, ne semnaleaza acele mici greseli pe care le putem face fara sa vrem, in incercarea de a urca mai repede, sarind peste etape. 
Nu este treaba consilierului nici sa judece, nici sa se declare unic detinator al raspunsurilor, in realitate, raspunsurile ne apartin, consilierul doar ne ajuta sa formulam intrebarea corecta pentru a le afla. Si nu este o rusine sa apelam la o alta persoana atunci cand ne este greu, fiecare are momentele sale de cumpana. Sunt boli, necazuri diferite, care au o componenta spirituala si pot fi usurate prin intelegere, schimbarea modului de viata, a perspectivei din care privim lucrurile.
                     Cand simtiti nevoia, mergeti la cel / cei spre care va conduce inima, fie ca sunt maestrii reiki, radiestezisti, practicanti ai altor cai spirituale, preoti... ascultati vocea inimii si nu veti gresi, va va purta pasii spre acea persoana care va poate ajuta pe acea treapta a evolutiei pe care va aflati.
Trimiteți un comentariu