Pagini

miercuri, 10 aprilie 2013

Corbii de Piatra

                          Ascunsa de forfota turistilor intr-un colt al judetului Arges, mica manastire ii asteapta cu rabdare pe cei care-si mai amintesc de ea. Nu sunt multi cei care-i calca pragul si este pacat... desi, intr-un fel, tocmai aceasta parasire a salvat-o de patima comertului agresiv, atat de mult raspandita in jurul manastirilor aflate in circuitele turistice. 
                         Impresioneaza prin simplitatea ei cuminte, desprinsa din alte vremuri. Calcandu-i pragul, patrunzi intr-o mica incinta de piatra masiva si fara sa vrei, sfiala te cuprinde treptat, soptindu-ti ca aici ingerii se roaga nevazuti, umbrind cu aripile lor mari peretii reci pe care sutele de ani de inchinare s-au imprimat adanc. Iubitorii picturilor bogate, ai podoabelor stralucitoare, nu vor gasi aici prilej de desfatare. Dar iubitorii tacerii, ai linistii,  vor descoperi ca aici si respiratia imprumuta ceva din pacea neclintita a locului, pasul devine mai lin, plutind pe lespezile de piatra. 
                           

Si inainte de a pleca mai departe, urcati poteca povarnita ce serpuieste pe langa manastire pana sus, pe culme. Cuprindeti cu privirea zarea ce vi se desfasoara inainte intr-o salbatica frumusete. Aici, mangaiati de vantul domol si ocrotiti de ingerii manastirii puteti medita in voie, lasandu-va calauziti de soaptele inimii pana departe, in adancimi nebanuite ale sinelui.
Trimiteți un comentariu