Pagini

marți, 9 aprilie 2013

Despre vise si mesaje II

                   Existenta viselor premonitorii este cunoscuta din negura timpurilor. Sunt vise adresate unei persoane, unei colectivitati, prin care se transmite un avertisment, o indrumare. Aceste vise au in general un caracter repetitiv, sunt traite cu intensitate si cel care viseaza isi aminteste la trezire acele detalii care au o semnificatie. Acest lucru nu inseamna ca orice vis intens ori despre evenimente negative este o premonitie... daca zi de zi ne gandim la razboaie, cataclisme, traim cu teama cuibarita in suflet, evident ca acestea ne vor urma in timpul somnului, dand nastere unor vise negative, cosmaruri.
                         Avertismentele primite fie in stare de vis, fie sub forma unor senzatii aparte pe timpul zilei nu au doar rolul de a preveni persoana / grupul, ci sunt si un semnal ca ceva trebuie schimbat, transformat. Foarte putine sunt lucrurile care nu pot fi schimbate, iar liniile viitorului pot fi rescrise prin revizuirea atitudinii, a modului in care ne raportam la noi insine si la lumea inconjuratoare, astfel ca, in loc sa amplificam temerile provocate de posibilitatea experimentarii unor situatii negative, este mai indicat sa ne linistim si sa adoptam o atitudine pozitiva, increzatoare in divinitate.
                       Nu uitati ca fiecare gand, emotie, contribuie la rescrierea viitorului intr-un sens sau altul si atragem acele situatii, evenimente cu care rezonam. Daca ne asteptam la necazuri, cel mai probabil este ca acestea sa se materializeze, nu pentru ca ar fi inevitabile, ci pentru ca noi insine le hranim.
                        Visele, de cele mai multe ori, au un caracter simbolic. Daca aveti vise in care anumite lucruri / imagini se repeta, incercati sa aflati ce inseamna acele imagini pentru voi, ce semnificatie au in cazul vostru diferitele simboluri ( de exemplu, in timp, am observat ca dupa noptile in care in timpul viselor vedeam pete de sange, primeam o veste - dar acesta este pur si simplu cazul meu, nu este universal valabil). 
                        Sunt si vise care nu au nimic de-a face cu viitorul, ci ne scufunda in existente trecute, indicandu-ne rani, suferinte de altadata pe care nu le-am integrat / inteles. Visul este atunci o punte spre vietile anterioare, spre evenimente trecute dar care inca mai au rezonanta in noi. Din aceasta categorie fac parte unele cosmaruri care nu au nici o explicatie logica in prezent. Exista temeri, traume pe care le purtam cu noi viata dupa viata si care se declanseaza in prezenta unor anumiti stimuli, in functie de evenimentul care le-a provocat. Multi dintre cei care au trait in ultimele clipe de viata ale Atlantidei au amintiri dureroase care se pot traduce prin temeri - teama de apa / foc / cataclisme, teama de a fi despartit de cei dragi sau de a fi pierdut o lume de aur... Si dintre cei care intr-o alta existenta au avut o moarte violenta sunt persoane care retraiesc in timpul visului starile acelor ultime momente. Acest lucru nu inseamna ca evenimentele se vor produce iar, ele trebuie intelese si integrate.
                   Acestea sunt cazuri particulare de vise. Marea majoritate a lor sunt doar ilustrarea simbolica a  gandurilor si emotiilor de peste zi si nu este cazul sa li se acorde prea multa importanta.
Trimiteți un comentariu