Pagini

miercuri, 3 aprilie 2013

Echilibrarea chakrelor II

              Blocajele pot afecta frecvent si chakra gatului - centrul energetic care, atunci cand functioneaza optim, ne sustine in exprimarea adevarului interior, ne ajuta sa comunicam usor, sa fim creativi, dezvoltandu-ne si daruind celorlalti roadele propriilor noastre talente. Blocajele in acest loc vizeaza in principal comunicarea - atat verbala, cat si emotionala, spirituala. Si vom avea doua categorii mari - hiperactivitatea chakrei, care imprima dorinta de a vorbi mult... despre toate si despre nimic, exprimarea rapida si trunchiata ( cu siguranta ati avut ocazia sa observati la diferite persoane agitatia verbala - se apuca sa povesteasca ceva, trec de la una la alta, se intrerup singure, pierzand in final sirul ideilor, ca si cum cuvintele ar tasni nestavilite din ele), si categoria antitetica, in care se incadreaza cei care vorbesc putin, aproape soptit, evitand sa-si exprime parerile personale, se exteriorizeaza greu si au reale dificultati in a spune ce simt / gandesc / doresc. Evident, aceste cazuri sunt extremele. Ca si in cazul celorlalte chakre, si acest centru energetic este intr-o stransa relatie de interdependenta cu ceilalti centrii si nu poate functiona in mod optim fara aportul celorlalti. Daca chakra inimii este inchisa... este putin probabil sa ne putem exprima adevarul interior pentru ca, pur si simplu, prin umbrele cu care ne acoperim inima, ne blocam accesul la acest adevar. O persoana care se lasa dominata cu usurinta de ceilalti isi va exprima cu greutate sau deloc propriile talente, preferand sa le ascunda. A-ti exprima adevarul interior nu presupune nici aroganta, nici prozelitism, si in nici un caz nu se refera la adoptarea unei atitudini de superioritate... ci echilibru, toleranta, intelegere, placerea de a comunica in tihna, fara lupta. A spune ceea ce gandesti / simti nu-l obliga pe celalalt sa fie de acord cu tine si nici pe tine sa-l determini sa fie de acord cu cele afirmate. Fiecare trece prin propriile experiente, trairi, se dezvolta intr-un mod unic... si detine si el o frantura din adevarul divin.
                  Cel de-al treilea ochi - ajna chakra, nu este nici ea ferita de blocaje. Zi de zi suntem asaltati de informatii, imagini care apoi ne coloreaza gandurile, emotiile, visele... uneori abia daca mai distingem ce este real de mesajele prin care suntem manipulati sa credem / traim intr-un mod sau altul. Totodata, citim, auzim ca pentru a fi cu adevarat spirituali... vederea interioara deschisa este obligatorie... un semn clar al evolutiei noastre. Adevarul este undeva la mijloc... uneori vederea interioara este un dar care ne sustine in indeplinirea misiunii personale, alteori se activeaza firesc, datorita purificarilor, trecerii unor praguri... alteori pur si simplu nu se activeaza pentru a ne feri de potentialele pericole ( dobandirea unor daruri spirituale poate fi insotita, daca sunt primite inainte de vreme, de cresterea orgoliului, si atunci, in loc sa ne ajute, se agata de noi ca o piatra de moara...). Functionarea optima presupune limpezimea si corectitudinea gandirii, reusim sa discernem intre ceea ce este bun si folositor si mirajele stralucitoare sau apocaliptice dar lipsite de consistenta. Un mental echilibrat se aliniaza cu usurinta vointei divine, aceasta fiind starea lui naturala, de a urma calea luminii. Subliniem inca o data necesitatea ca toate chakrele sa fie echilibrate si aduse cat mai aproape de parametrii optimi de functionare - o inima apasata de tristete, insotita de pasivitatea comunicarii, de teama - poate da nastere unor ganduri senine, sau va modela gandurile in asa fel incat sa sustina constructia cenusie a propriilor fantasme?
                  Aceste blocaje nu sunt bune sau rele... ele exista pentru ca noi suntem intr-un permanent proces de evolutie. Suntem aici sa invatam, sa lucram cu noi insine, sa intelegem si sa ne intelegem. Nici un blocaj nu este un capat de lume, ci o ocazie de a mai face un pas spre noi insine.
Trimiteți un comentariu