Pagini

marți, 2 aprilie 2013

Echilibrarea chakrelor - un pas spre noi insine I

                  Informatii despre chakre gasim din abundenta - unde sunt, de ce, care este rolul lor, ce culoare / dimensiune / functii au etc. Ni se spune ca trebuie sa functioneze intre anumiti parametrii, ca disfunctiile lor dau diferite stari si afectiuni... in fine, putem alcatui o intreaga biblioteca doar despre acest subiect. Si totusi, ce ar trebui sa retinem? Ce este necesar sa stim?
                Vom incepe nu in ordinea chakrelor, ci in ordinea celor mai frecvente dezechilibre... vrem, nu vrem, traim intr-o lume in care starea de echilibru permanent este greu de atins si atunci, e bine sa stim cate ceva pentru a ne lamuri ce se intampla cu noi insine... chiar daca nu avem nici chef, nici timp sa facem o documentare aprofundata asupra subiectului.
                Printre cele mai frecvente dezechilibre sunt cele situate in plexul solar - centru energetic aflat in directa legatura cu puterea personala, vointa, stima de sine si expus frecvent vampirismului energetic. Problemele apar pentru ca ne enervam, ne suparam, avem o atitudine submisiva ( desi in realitate ne-am dori sa reactionam intr-un alt mod, dar nu o facem din diferite motive) sau dominatoare ( pur si simplu dorim sa se intample un lucru pentru ca asa avem chef, indiferent ce si cum se intampla) etc. Multe dintre blocajele aparute aici pot avea cauze vechi, adanc ascunse, care in timp s-au transformat in reactii automate, asa ca nici nu le mai luam in seama, ci le privim ca facand parte din noi. Ce putem face? In primul rand, curatam, taiem corzile, legaturile, eventualele forme-gand, apoi lasam lumina sa regenereze si sa optimizeze, aducand chakra la parametrii optimi de functionare ( sau mergem la cineva care poate face ordine pentru noi)...dupa care incepem sa lucram cu noi insine prin introspectie - ne observam reactiile, dorintele etc. si incercam sa ni le deslusim, sa intelegem de ce reactionam intr-un anumit mod la diferiti stimuli... si ne luam in stapanire, treptat, propriile reactii. 
               Foarte frecvente sunt si dezechilibrele aparute in chakra inimii. Aici depozitam zi dupa zi dezamagirile, frustrarile, temerile, nesigurantele, tristetea...neiertarea, neiubirea de sine, setea de razbunare...Curatarile si echilibrarile vor debloca acest centru pe moment. Cand teama, tristetea etc. se vor intoarce, blocajul se va crea din nou. Si trebuie sa invatam... sa ne iubim si sa iubim, sa apreciem frumosul, bunatatea, sa iertam si sa ne iertam, sa iesim din temnita spaimelor si a negativitatii. Este o calatorie frumoasa spre centrul nostru... nu o vom face intr-o zi, dar fiecare zi petrecuta pe drum ne va aduce mai aproape de noi si de ceilalti.
               Centrii energetici nu functioneaza separat, fiecare in legea lui, ci interactioneaza, formeaza un tot unitar. Blocajele existente in plexul solar afecteaza chakra inimii, reciproca fiind perfect valabila. Imaginati-va o persoana pasiva, care prefera sa se lase condusa de altii, isi consuma supararile in singuratate, sub masca unui zambet amabil... oare acea persoana se iubeste pe sine, se apreciaza? Si daca nu, aceste probleme nu vor produce blocaje in chakra inimii? Este doar un exemplu din multitudinea de variante...
                Sa meditam putin la ziua de azi... am fost noi insine, sau am lasat ziua in seama tiparelor pe care ni le-am construit?
Trimiteți un comentariu