Pagini

joi, 20 iunie 2013

Terapia prin rugaciune

                                       Traim intr-o lume haotica si care, vrem, nu vrem, ajunge treptat sa ne afecteze. Nu trece zi in care sa nu aflam de suferinte, boli cauzate de dezechilibrul sufletesc in care alunecam fara sa ne dam seama, de cele mai multe ori. Alergam de la un doctor la altul, de la un terapeut la altul, fara a lua in seama rugaciunea - un medicament simplu, eficient, menit sa ne reaseze pe drumul nostru.
                           Rugaciunea curata, purifica toate structurile fiintei, reface sufletul, deschizand inima spre un dialog sincer cu divinitatea, un dialog care aduce in timp multiple beneficii in toate aspectele vietii. Depresia - atat de frecventa astazi, stress-ul, disconfortul emotional, mental pot fi combatute prin programe personalizate de rugaciune, potrivite gradului de evolutie, vibratiei personale, suferintelor pe care le avem. 
                        Prin botez, suntem initiati in Crestinism, avem acces la lumina. la entitatile celeste care, atunci cand sunt chemate in ajutor, ne calauzesc si ne sustin in procesul de vindecare. Rugaciunea se invata, in orice etapa a vietii ne-am afla, nu este niciodata prea tarziu pentru a invata sa ne rugam, sa vorbim cu Cerul. Cu siguranta, metodele orientale de terapie, meditatie etc. par mai interesante, complexitatea unora dintre tehnicile la moda fascineaza... si totusi dupa ce le parcurgem, ramanem la fel de departe de noi insine, dorul de acel ceva nedefinit dupa care tanjim se adanceste dureros... si o luam de la capat, sperand ca noua tehnica pe care o vom invata va fi, in sfarsit, ceea ce cautam. Si totusi... daca tot am fost botezati... daca tot ne numim crestini... nu am putea arunca o privire in bogatia de sens si cunoastere pe care am mostenit-o? Daca, dincolo de ritualuri, canoane... am descoperi ca exista un dialog simplu, permanent, intre noi si Cer, o cale pe care ne redescoperim, ne regeneram prin simplitate, firesc, reinvatand sa traim frumos?
                     Evident, cel mai usor ar fi sub indrumarea unui om care a trecut prin aceleasi etape, cautari, regasiri... care ne poate asculta si indruma spre noi insine pana in momentul cand vom putea naviga singuri, in siguranta, spre portul sufletului nostru. Nu orice rugaciune se potriveste oricui, oricand... nu pentru ca ar fi nefolositoare ori periculoasa, ci pentru ca fiecare avem trairi, rani sufletesti, ganduri, ispite si greseli diferite... si atunci, medicamentul potrivit unuia, ar putea dauna celuilalt. Daca ati merge la doctor pentru o raceala, cu siguranta nu v-ar recomanda medicamente pentru hipertensiune, nu-i asa?
                       Uneori, pentru a ne motiva lipsa de interes pentru rugaciune folosim diverse argumente: nu avem timp, nu avem chef, am incercat odata si nu am primit ceea ce doream, este demodat, este greoi... si multe altele. Si totusi... in momentele dificile, este prima care ne vine in minte.... Daca am invata sa o includem in vietile noastre, sa o traim, oare nu ne-am trezi intr-o zi ca ceea ce ne impiedica sa privim cu optimism viata a disparut? E nevoie doar de curajul de a face primul pas intr-o calatorie care ne va transforma in ceea ce suntem meniti a fi.
Trimiteți un comentariu