Pagini

vineri, 5 iulie 2013

Cauzele spirituale ale bolilor I - chisturi, fibrom, cancer uterin

              


                  Cu ceva ani in urma, discutiile pe care le auzeam din ce in ce mai des in jur aveau ca subiect problemele ginecologice cu care se confruntau prietene, rude, cunostinte mai mult sau mai putin apropiate... si, intr-un final, probleme cu care m-am confruntat la randul meu, neintelegand de ce, pentru ca nu aveam nici varsta, nici istoricul medical care se inscriau in cliseele medicale. 
                   Tratamentele nu faceau altceva decat sa amelioreze temporar simptomele, fara a avea drept final vindecarea. De fapt, mi s-a spus ca nu exista o vindecare definitiva, pentru ca problemele pot sa reapara oricand. Evident, au inceput intrebarile - de ce eu, de ce tot mai multe femei... si lista poate continua la nesfarsit. Mai tarziu, in urma unor lecturi spirituale, a unor meditatii de constientizare etc. am ajuns sa ma intreb ce anume din modul meu de a gandi / simti s-a materializat sub aceasta forma, ce incerca corpul meu sa-mi spuna... Si, pentru ca nu pueam privi cu claritate in propriile mele tenebre, am incercat sa inteleg ce au in comun toate acele femei care se confruntau cu asemenea probleme, inclusiv eu. 
                   Ce faceam gresit? Ce gandeam gresit? Ce simteam gresit? Mare parte dintre noi aveam o stima de sine scazuta, ne era greu sa ne acceptam ca femei, sa ne iubim... si incercam sa ne convingem ca feminitatea nu are ce cauta intr-o lume a concurentei, in care lupta pentru a fi independente, pentru a fi apreciate in domenii de activitate in care barbatii aveau prima sansa... ne simteam, fara a recunoaste deschis, asuprite, nedreptatite, umilite... si ne indreptam spre un feminism agresiv, care in loc sa ne ajute in afirmarea si trairea unei feminitati calde, ne impingea spre negarea din ce in ce mai vehementa a propriilor emotii, trairi... pentru a fi ceea ce credeam ca inseamna egale cu barbatii. Povestile despre femei care erau fericite crescandu-si in liniste copiii, ocupandu-se de gradini, casa, arta etc. starneau zambete superioare... noi aveam cariere, prieteni... o viata activa...si multe probleme. Barbatii oricum nu ne intelegeau, asa ca acumulam frustrare dupa frustrare, adancindu-ne tot mai mult in limitarile noastre. Maternitatea era o povara, familia - o problema de care ne ocupam in putinul timp liber care ne ramanea. Desi in exterior afisam tinute feminine, acestea erau o forma fara fond... probabil un costum barbatesc ar fi reprezentat mult mai bine modul in care incercam sa fim in interior. Cu fiecare relatie esuata dispretul fata de barbati crestea si cu el frustrarile provocate de lipsa iubirii, a tandretii... Desi afirmam ca suntem puternice, descurcarete... undeva in noi, bine ascuns, o fiinta plapanda tanjea dupa protectie, siguranta... dupa confortul dat de impartasirea libera a emotiilor pe care incercam sa le suprimam.
               Treptat, am alcatuit o mica lista a cauzelor care ne macinau sanatatea. Evident, lista nu este completa, iar manifestarile acestor cauze pot fi variate... desi in plan fizic, efectele sunt deseori identice:
1. neiubirea de sine
2. lipsa stimei de sine
3. neacceptarea propriei sexualitati
4. respingerea maternitatii
5. dispretul fata de barbati
6. negarea feminitatii
7. neiertarea de sine
8. suprimarea creativitatii si negarea talentelor personale
                   Sunt cateva cauze principale care, cu cat societatea a parut sa evolueze mai mult, au afectat tot mai multe femei. Hranite de media, de educatia primita in familii si institutii... aceste cauze au modelat generatii de femei care isi anuleaza, fara sa-si dea seama, feminitatea, sacrificand-o pe altarul feminismului agresiv si al unei societati care devine cu fiecare zi mai mult o forma lipsita de continut.
                Vindecarea, din pacate, nu o pot aduce nici doctorii, nici medicamentele... ci constientizarea insotita de dorinta sincera de schimbare, de recunoastere si acceptare a feminitatii. Drumul nu este nici scurt, nici lipsit de durere, dar merita toate eforturile. 
                     Folositi meditatiile pentru echilibrarea energiilor yin si yang - marea majoritate a femeilor cu astfel de probleme au un surplus de energie yang, invatati sa priviti si sa apreciati frumosul, faceti terapie - in special terapie cu ingeri ( nu cea comerciala, gen Doreen Virtue, ci acea terapie care se naste din comuniunea personala cu ingerii, pe care o puteti invata in linistea inimii)... deschideti larg portile feminitatii si dati-va voie sa simtiti...sa fiti ceea ce in interiorul vostru ati fost menite a fi.
Trimiteți un comentariu