Pagini

marți, 15 octombrie 2013

Tratamentul holistic al chisturilor ovariene

Bolile aparute in corpul fizic sunt efecte ale suferintelor sufletesti, emotionale, spirituale si pentru a le trata fiinta umana trebuie privita ca un intreg. Adesea, vindecand ranile sufletesti corpul incepe sa se vindece singur, datorita echilibrarii energiei in campurile si corpurile subtile.
                De ce apar chisturile ovariene? Probabil medicii vor spune ca principala cauza este o dereglare hormonala... si totusi, inainte ca aceasta dereglare sa apara... ceva se intamplase in planurile interioare... nemultumiri, frustrari, neiubiri de sine si de altii... nevoia de a renunta la masti si neputinta de a o face... conditionari... Fiecare fiinta este unica, un univers ce poate fi descoperit pas cu pas... si care merita sa fie descoperit si iubit, astfel ca suferintele sufletului, desi par ca se pot integra cu usurinta intr-o lista, capata aspecte unice pentru fiecare, in functie de trairile, emotiile, nevoile sufletesti ale fiintei.
                     Primul pas spre vindecare este constientizarea - in momentele de solitudine invatam sa purtam cu noi insine un dialog sincer, sa ne spunem noua insine ce ne dorim, ce ne lipseste, dupa ce tanjeste sufletul nostru... si putem gasi solutii. Important este sa fim sinceri... si pentru asta trebuie curaj, curajul de a recunoaste ca poate viata noastra nu este asa cum visam, ca avem nevoie de schimbari, ca noi insine avem multe lucruri pentru care trebuie sa ne iertam si pentru care trebuie sa oferim altora iertare. Poate ca pare dificil... dar odata dobandit obiceiul dialogului interior, va deveni indispensabil. 
                 Urmatorul pas este... asumarea. Simplul fapt de a constientiza nu este suficient. Ne asumam ceea ce suntem, ne asumam propria viata si schimbarile pe care trebuie sa le facem. De cate ori nu ne trezim spunand "Da, ai dreptate, e cazul sa fac ceva in privinta asta", pentru ca apoi sa uitam ca doream sa facem o schimbare? Exista o rezistenta la schimbare pe care o vom resimti o perioada... apoi va trece. Si teama de nou va trece, cand vom observa ca imbratisand ceea ce suntem ne simtim mai bine, mai impliniti sufleteste.
                  De aici porneste procesul de vindecare... si poate fi asistat si usurat prin folosirea diferitelor forme de meditatie, terapie, care fac ca intregul proces sa prinda conturul unei calatorii spre centrul nostru, o calatorie care nu va aduce doar o insanatosire fizica, ci un alt mod de a fi, de a intelege lumea, de a simti...
                   Puteti utiliza reiki cu incredere, fie ca tratament, fie ca auto-tratament, daca alegeti sa faceti un curs de initiere. Pentru refacerea si vindecarea sufletului adaugati simbolurilor reiki pe cele din Karuna, in special primele trei simboluri. Daca va pasioneaza acest tip de tratament, incercati sa petreceti un timp cu fiecare simbol in parte, in fiecare zi. 
                      Puteti folosi de asemenea Terapia florala Bach, mai ales Maces( Wild Rose), Salcie pitica( Willow), Ilice ( Holly), Mar paduret ( Crab Apple), etc.
                    Mai putin cunoscute, dar cu rezultate bune asupra corpurilor subtile, sunt remediile din roci. Esentele din cristale si plante faciliteaza constientizarea si sustin schimbarile necesare. Puteti folosi esente din Malachit, Cuart fumuriu si roz, Ametist, Smarald etc.
                Curatarea si optimizarea chakrelor faciliteaza de asemenea vindecarea. De multe ori chisturile ovariene sunt un efect al blocajelor partiale ori totale ( mai rar) din chakrele inferioare ( in special a doua chakra). Odata cu eliminarea acestor blocaje apar si semne de ameliorare a bolii. Atentie! eliminarea blocajelor nu se face brusc, ci presupune scoaterea la lumina a problemelor, emotiilor, schemelor negative etc. stocate la un anumit nivel pentru a fi intelese, integrate si rezolvate. Este adevarat ca o curatare a chakrelor va ameliora starea de sanatate pentru o perioada, dar daca aceasta curatare nu este insotita de constientizare si vindecare profunda ( tot procesul de intelegere si transformare necesar), problemele vor reveni. 
                 Vindecarea este o calatorie... putem alege sa ne imbarcam pentru a patrunde in taina universului interior, sau putem ramane pe margine, asteptand un alt moment. Alegerea ne apartine si nu putem gresi... exista un timp pentru toate si fiecare isi urmeaza propriul ritm.
Trimiteți un comentariu