Pagini

miercuri, 26 martie 2014

Iubirea care vindeca


                       Iubirea vindeca... vindeca inimi, trupuri obosite, invaluite de ceata bolilor, vindeca vise destramate, temeri, neincrederi... asta stie ea cel mai bine sa faca. Ne ridica din intunericul suferintei pentru a ne reda noua insine curati, palpitand de miracolul vietii. 
                    De cate ori, indragostindu-va, nu v-ati simtit plini de forta, de creativitate, de curaj? Lumea era la picioarele voastre pentru ca erati plini de iubire. Teama, durerile, esecurile disparusera si erati plini de viata, culorile erau mai vii, erati prezenti total in fiecare clipa petrcuta alaturi de celalalt. Ce s-a intamplat apoi? O cearta sau o despartire a facut ca totul sa se prabuseasca si v-ati trezit din nou in abisul cenusiu din care iubirea va inaltase. Au aparut iar temerile, durerile... monotonia care umbreste razele celui mai stralucitor soare. Vi s-a parut ca vi s-a luat ceva, poate v-ati simtit tradati, parasiti, lipsiti de sens... V-a luat cu adevarat cineva ceva? Nimeni nu va poate lua ceea ce se afla deja in voi, nimeni nu va poate lua insasi esenta din care v-ati nascut... iar aceasta este iubirea. Ati crezut ca ea se afla departe, in exteriorul vostru, ca nu o puteti simti decat daca va apropiati de o alta fiinta si de aceea, cand ea a plecat, ati avut senzatia ca iubirea v-a parasit. De cate ori va departati de centrul vostru, crezand ca undeva in exterior veti gasi iubirea, fara a incerca sa o descoperiti in voi insiva, va veti intoarce inapoi cu aripile frante... Puteti darui cuiva ceva ce nu aveti? Poate o alta fiinta sa va ofere ceva ce nu are? Poti darui iubire daca ea nu exista in tine? Poti oferi o emotie, o placere, un obiect, cateva ore petrecute impreuna... dar nu iubire. Nimeni in afara de voi nu va poate rani si nimeni in afara de voi nu va poate vindeca. Va poate oferi iluzii... senzatii... dar nu ceea ce voi deja sunteti. 
                       Iubirea care vindeca se afla in voi, asteapta sa fie descoperita, sa fie chemata pentru a va invalui in balsamul ei vindecator. Incepeti sa va iubiti cand treceti dincolo de vinovatii, regrete, cand renuntati sa va mai avantati spre exterior si incepeti sa cautati esenta celui din oglinda in care va priviti zi dupa zi. Incepeti sa va iubiti cand va acceptati asa cum sunteti... pentru ca, daca asteptati sa fiti perfecti pentru a va iubi, nu o veti face niciodata. Daca va veti repeta la nesfarsit cat de mici, de nevrednici, de slabi si neputinciosi sunteti... nu va veti iubi niciodata. Priviti in oglinda... cine se afla dincolo de trup? Cine priveste prin ochii vostri? Cand veti alege sa indepartati valul a ceea ce vi s-a spus ca sunteti si valul a ceea ce credeti ca sunteti si valul mastilor si al rolurilor cu care va identificati... veti intelege ca iubirea insasi va priveste, ca se afla in voi si in toti ceilalti. Si atunci, ea nu va va mai parasi... pentru ca ea sunteti voi. Si iubirea fata de o alta persoana va deveni impreuna-impartasire a ceea ce voi sunteti... si veti fi liberi sa fiti, ii veti lasa pe ceilalti liberi sa fie. Atunci iubirea care vindeca va fi calauza si darul vostru.


                                

Trimiteți un comentariu