Pagini

joi, 8 mai 2014

Afirmatii pozitive II - fluxul recunostintei

             


                Cand isi indreapta atentia catre folosirea afirmatiilor pozitive multi sunt interesati de schimbarea situatiei financiare. Isi doresc mai mult... mai multi bani, un serviciu mai bine platit, o masina mai buna... ceva "mai" decat au. Si totusi, primesc ceea ce doresc cu greu, ori deloc. Si daca stai pe fotoliu intonand afirmatii, dar refuzi sa te ridici si sa actionezi... chiar nu vei primi nimic. Vorba "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista" ramane perfect valabila.
                   Exista cateva obstacole in materializarea acestor dorinte... pentru ca, prin afirmatiile folosite ne dorim, practic, sa materializam ceva - un job, o masina etc. Printre cele mai importante, dar si mai raspandite piedici in materializare sunt formularea gresita a afirmatiilor, nerecunostinta si programele negative subconstiente.
                   Cum putem formula gresit afirmatiile? Subconstientul nu deosebeste o afirmatie pozitiva de una negativa... asa ca daca veti folosi afirmatia: "vreau sa nu mai am datorii"... pentru subconstient va fi, de fapt semnalul ca vrei sa ai datorii... asa ca Universul iti va aduce ceea ce ai cerut... si mai multe datorii. Formularea corecta ar fi: "eu mi-am achitat deja toate datoriile". Si daca tot doriti sa materializati ceva... fiti siguri ca este ceea ce vreti cu adevarat si dati detalii. Sunteti siguri ca va doriti un job mai bun? Ce inseamna mai bun? Definiti ce inseamna pentru voi acel loc de munca, cum va simtiti acolo, vizualizati in detaliu ce si cum va doriti. Poate va fi mai bine financiar, dar va va rapi timpul liber pe care il aveti, sau stress-ul va fi dificil de suportat... Trebuie sa va hotarati ce si cum vreti sa fie... si sa va asumati responsabilitatea pentru ceea ca materializati inainte de a incepe sa creati.
                         Lipsa recunostintei este un impediment pe cat de des intalnit, pe atat de rar recunoscut. De ce vi s-ar da ceva daca nici nu vedeti ce aveti deja? Parabola talantilor inca se aplica... Invatati sa vedeti ce este in jurul vostru, bucurati-va si apreciati ceea ce aveti si astfel va veti deschide catre fluxul recunostintei. Asa veti atrage spre voi tot mai multe ocazii pentru a fi recunoscatori. Treziti-va dimineata si fiti recunoscatori pentru ca incepe o noua zi, pentru cei de langa voi, pentru banii pe care ii aveti deja, pentru masina aia veche... dar care totusi merge... Invatati sa vedeti partea plina a paharului si acesta se va umple. Daca o vedeti doar pe cea goala... din nimic veti culege... tot nimic. Incetati plangerile, lamentarile, barfa, invidia... la ce va foloseste sa vizualizati o caruta de bani sau o masina decapotabila daca in clipa urmatoare, vorbind cu un cunoscut, incepeti sa-i spuneti ce rau va este la locul de munca, ce noroc are X in afaceri, desi e un mizerabil, ce bine a nimerit Y, desi e o prefacuta si o profitoare... Asa nu va merge pentru ca ceea ce spuneti de fapt este ca in realitatea voastra va simtiti rau, doar mizerabilii au noroc in afaceri si femeile prefacute si profitoare nimeresc bine. La ce va foloseste o asemenea realitate? Da, veti spune... dar chiar asta este realitatea, uita-te in jur! Nu, asta este realitatea ta, pe care ai atras-o in viata ta prin gandurile, temerile, programele tale interioare. Schimba interiorul si exteriorul il va urma. Cultiva recunostinta si vei avea pentru ce sa fii recunoscator... vei fi prea ocupat sa te bucuri de ceea ce ai pentru a mai privi in curtea vecinilor.
                         Programele aflate in subconstient sunt mai greu de observat la prima vedere... dar daca aveti rabdare sa va observati cuvintele, gandurile pentru cateva zile, le veti descoperi. Cat de des va ganditi ca ... "mai bine este sa fii sarac si cinstit", sau chiar afirmati acest lucru? In realitate, nu este nici bine, nici rau sa fii sarac ori bogat. Depinde doar de tine cum folosesti ce ai. Poti fi sarac si ros de invidie, ura... sau bogat si dornic de a ajuta, de a folosi ceea ce ai spre binele celorlalti. Cat de des va ganditi sau afirmati ca daca ati avea bani ceilalti ar profita de voi? De cate ori va ganditi ca daca ati fi bogati iubita / sotia etc. ar sta cu voi din interes? Cati dintre voi credeti ca a avea bani este gresit... sau ca este mai greu sa evoluezi spiritual daca ai bani? V-ati surprins gandindu-va ca daca vrei sa cresti spiritual trebuie sa fii sarac? Pai... daca doriti sa cresteti spiritual... si acest lucru, in acceptiunea voastra, implica saracia si lipsurile... pentru ce mai doriti sa va fie mai bine decat va este deja? Acceptati pur si simplu lipsurile si fiti recunoscatori pentru ele... doar asta ati dorit!
                   Notati-va gandurile pe care le observati, tiparele verbale si lucrati cu ele inainte de a trece efectiv la ceea ce va doriti. Lucrati cu afirmatiile pozitive care sa schimbe credintele nocive pe care le aveti si apoi cu cele pentru materializare.
                         Va urez spor... la cat mai multi pasi pe cararea recunostintei!
Trimiteți un comentariu