Pagini

vineri, 9 mai 2014

Afirmatii pozitive III - evadarea din mentalul colectiv

                         Au existat momente, atat in calatoria mea interioara, cat si in cele ale celor care au venit alaturi de mine in timp, cand ajungeam intr-un punct mort. Lucrurile se impotmoleau si asta se intampla pentru ca incercam sa lucram in separare, fara a tine cont de faptul ca suntem parte dintr-un intreg si deci, primim informatii, influente, interactionam cu tot ceea ce se afla in jur. Pe masura ce avansam ieseau la iveala alte si alte programe preluate din exterior, prin educatie, media etc. Acestea, in mare parte, nu faceau decat sa ne limiteze, sa ne programeze pentru o viata uniforma, monotona, creata prin sute de clisee. Si atunci, singurul lucru care ar fi ajutat era evadarea din acest mental colectiv imbacsit de negativitate si teama. Poate pentru noi, ca romani, procesul de manifestare, de creare constienta a unei vieti implinite este mult ingreunat de programele colective distructive. Atata timp cat ne identificam cu imaginea pe care multi se straduiesc s-o creeze... si chiar au reusit in mare parte, teoriile si practicile de vindecare si materializare venite din Occident ne ajuta prea putin. Efectele lor sunt diminuate si uneori anulate nu de faptul ca ar fi doar pur comerciale... ci pentru ca este o diferenta majora de cultura, de perceptie asupra vietii. Un copil crescut cu mentalitate de invingator, care invata de mic sa-si recunoasca valoarea, sa fie mandru ca face parte dintr-un anumit neam, ca traieste intr-o anumita tara are din start un avantaj. Subconstientul sau stie ca se poate, ca este capabil sa faca ceea ce doreste. Cu totul altfel stau lucrurile daca inveti ca oricum, cu carte sau fara, tot capsunar ajungi, ca traiesti intr-o tara in care lasitatea, ipocrizia, minciuna, pseudo-valorile sunt la ordinea zilei, in care se arunca noroi in istorie, subliniindu-se umilinta, neputinta, saracia, momentele de cumpana pe care, sa fim seriosi... toate natiile pamantului le-au avut candva....
                    Pentru a reusi sa crestem eficienta afirmatiilor este necesar sa observam si sa schimbam acele programe preluate din mentalul colectiv care ne limiteaza. De cate ori va trece prin minte ca daca ati fi trait in alta tara ar fi fost mai bine? Ca romanii sunt lasi, ipocriti, lipsiti de demnitate? De cate ori v-ati lasat influentati de stirile negative prin care ni se spune ca suntem hoti, inculti, analfabeti? Ei bine, refuzati sa va mai lasati tarati in negativitate. Cautati acele informatii, carti, filme care va hranesc o gandire pozitiva. Cititi despre daci, despre Legile Frumoase... creati-va o imagine solara asupra originilor voastre. Daca a existat un trecut in care locuitorii acestor pamanturi erau priviti ca cei mai buni, mai drepti... de ce nu ar putea fi asa din nou? Radacinile nu au murit. Exista inscris in mostenirea noastra genetica acest potential si il putem activa, in momentul in care alegem sa refuzam ceea ce ni se spune despre noi pentru a imbratisa cunoasterea despre ceea ce suntem cu adevarat. 
                    Cultivati o stima de sine sanatoasa, alegeti constient ce doriti sa faca parte din realitatea voastra, ce programe lasati sa patrunda in interiorul vostru pentru ca toate acestea nu va influenteaza doar pe voi, ci si generatiile ce vor urma. Si ce va doriti pentru copii, un cap plecat, ingradit de limitari, sau bucuria zborului liber?
                     Va urez spor... la libertatea in gandire!
Trimiteți un comentariu