Pagini

marți, 20 mai 2014

Afirmatii pozitive IV - din intelepciunea strabunilor

             Precum fulgerul aduce lumina si din lumina tunetul si focul ce se revarsa , asa este si gandul omului, el trece in vorba omului si apoi in fapta sa. Deci, ia aminte la asta, caci pana la focul ce arde trebuie sa fie o lumina si un tunet. Lumina omului este gandul sau si aceasta este averea sa cea mai de pret. Lumina prinde putere prin cuvant, iar vointa omului aprinde focul prin care sefaptuiesc toate cele ce sunt in jurul sau.

               Cu Afirmatii pozitive IV incepe o noua serie de articole ce au la baza intelepciunea strabunilor  - a dacilor. Citind si recitind Legile Frumoase desprindem soapta atemporala a intelepciunii, a unui mod simplu, magic de a trai, de a ne crea viata in armonie cu noi insine si cu ritmurile universului. Adesea cautam in tot felul de carti, cursuri tehnici, metode prin care sa ne crestem abilitatile de co-creatori ai realitatii si prea rar ne intoarcem la propriile radacini, la intelepciunea pe care locul in care ne-am nascut o respira firesc de dincolo de timp.
                Intelepciunea lamurita de timp a stramosilor ne ofera cheile de intelegere a mecanismelor materializarii, prima dintre ele fiind triada gand - cuvant - fapta. Ce se intampla de fapt atunci cand dorim sa manifestam ceva in viata noastra? Initial apare gandul - urmam acest gand, il hranim cu energie si devenind suficient de puternic il materializam apoi prin rostire, prin cuvant. Este suficient sa dam forma gandului prin rostire? Desi ne aduce mai aproape de ceea ce ne-am propus, nu este suficient, ci gandul devenit cuvant trebuie urmat de actiune pentru a da nastere unei noi realitati. Practic, modelam lumina ( energia aflata in stare de potential) si o aducem in forma materiala in vietile noastre prin acesti trei pasi simpli : gand - cuvant - actiune. Ne devine limpede faptul ca devenim, si odata cu noi, realitatea noastra devine ceea ce gandim si spunem - acestea sunt masurile prin care ne crestem sau ne coboram experientele pe care le alegem in viata. De natura gandului depind natura cuvantului si apoi cea a faptei. Pentru a crea in lumina, cu iubire este initial necesar sa fim constienti de gandurile pe care alegem sa le hranim. Avem ganduri pline de iubire ori de teama? Hranind un gand de teama vom vorbi din si in teama iar actiunile ne vor fi contaminate de aceeasi emotie joasa. Poate crea teama iubire? Gandurile nascute dintr-o inima plina de iubire vor rasari in materie sub forma cuvintelor si a faptelor de aceeasi natura cu ele, modeland realitatea intr-un mod benefic si hranitor nu doar pentru cel care le-a dat viata ci si pentru toti cei care se apropie de el.
                  Punctul de la care pornim este constientizarea. Ce este in jurul nostru? Haos sau armonie? Ce cuvinte folosim des? Ce ganduri urmam si hranim? Observati toate acestea cateva zile. Nu judecati, doar observati ceea ce este fara a pune etichete, fara a imparti in bine si rau. Apoi ganditi-va, alegeti ce si cum doriti de fapt, in inimile voastre, sa fie. Transformati aceste schimbari pe care vi le doriti in forma unor afirmatii scurte, pozitive. Sa spunem ca va doriti liniste inerioara. Veti folosi o afirmatie de genul - "Eu sunt dintotdeauna liniste deplina". Rostiti afirmatia calm, lasand-o sa va umple treptat. Simtiti-o cum coboara in fiecare celula, in fiecare fibra a fiintei voastre. Desi putem spune afirmatiile mental, rostirea clara, linistita a cuvintelor le va imprima acestora propria noastra vibratie si le va cobori in materie. De fapt, ceea ce doriti este sa manifestati ceea ce aveti nevoie acum si aici, nu-i asa? Treptat veti observa cum realitatea voastra este modificata sub actiunea gandurilor si a cuvintelor, acestea manifetandu-se spontan, ca urmare a ceea ce ati cultivat in interior.
 


Trimiteți un comentariu