Pagini

miercuri, 7 mai 2014

Afirmatiile pozitive I                    Folosirea afirmatiilor pozitive pentru vindecare, schimbari benefice in relatii, afaceri etc. este tot mai larg raspandita... si totusi, multi dintre cei care le folosesc observa rezultate slabe, sau pur si simplu renunta dupa un timp pentru ca rezultatele nu apar. Evident, exista si cei cativa care obtin rezultate... iar acestia nu sunt nici alesi, nici privilegiati, ci au inteles cum sa foloseasca afirmatiile pozitive eficient.
                     Nu este de ajuns sa repetam o afirmatie de 21 de ori, timp de 28 de zile si gata, am scapat de orice problema. Si de ce sa le mai folosim daca dupa cele cateva minute in care tot repetam formula magica reluam sirul plangerilor si al nemultumirilor? Cum putem crea o noua realitate daca din 24 de ore, 23 luptam impotriva ei lasand mintea sa ne convinga de neputinta si slabiciunea noastra? 
                     Gandul nascut in minte nu da roade fara a fi hranit de inima. Este necesar sa alaturam gandului simtirea pentru ca acesta sa prinda radacini si sa se poata manifesta. Si cum facem acest lucru? Sa spunem ca lucrati cu afirmatii pentru sanatate. Inainte de a incepe rostirea lor, relaxati-va corpul si mintea urmarind ritmul respiratiei, apoi rememorati un episod din viata cand va simteati plini de vitalitate, sanatate, retraiti starea pe care o aveati atunci, lasati-va sa recreati in voi acea stare si din centrul ei rostiti afirmatiile folosite, simtindu-le cum patrund in voi ca o ploaie de lumina ce va inunda fiecare celula. Incercati sa readuceti starea pe care ati avut-o in timpul exercitiului de fiecare data cand simtiti ca este necesar, pe tot parcursul zilei. In cateva zile rezultatele isi vor face aparitia.
                 Uneori, pentru ca afirmatiile sa aiba efect, este benefic sa iesim din valurile gandurilor si sa devenim observatori. Urmariti tiparele mentale, verbale pe care le folositi, starea pe care acestea o creeaza in interiorul vostru, notati-le si dedicati un timp analizarii lor. Cate dintre ele va sustin si cate va rapesc energia? Cate tipare de teama, neincredere, durere apar? Cum le puteti schimba, astfel incat sa va formati o minte care sa va slujeasca spre binele vostru?
Trimiteți un comentariu