Pagini

marți, 20 mai 2014

Cum ne cream ziua


                    Fiecare zi este un dar... pe care il putem primi cu bucurie sau cu inima plina de amaraciunea zilei de ieri si teama zilei de maine. Depinde de noi cum si ce alegem, indiferent de obstacolele, temerile care par sa ne cuprinda uneori cu totul. Daca va treziti deja plictisiti, epuizati, gandindu-va ca urmeaza o noua zi de munca monotona, de lupta si zbatere...schimbati perspectiva. Ceea ce gandim, aceea atragem...asa ca, daca primul gand care va vine in minte in timp ce beti cafeaua pe jumatate adormiti este unul menit sa va secatuiasca energia, pana seara veti avea toate motivele sa va si simtiti epuizati. Ce putem schimba? Totul... si asta cu doar cateva minute dedicate crearii zilei care abia incepe.
                         Oferiti-va zece minute pentru a contempla ziua care urmeaza in liniste, vizualizand cum toate activitatile se desfasoara armonios, calm, oferindu-va satisfactia lucrului bine facut. Priviti-va parcurgand ora de ora senini, intalnind oameni frumosi, amabili, lucrand cu bucurie. Folositi cateva afirmatii pozitive care sa va hraneasca sufletul si mintea. De fiecare data cand simtiti ca alunecati in starea de disconfort, epuizare ori pur si simplu va pierdeti entuziasmul, repetati afirmatiile. 
                        Uneori, dupa participarea la un curs, un seminar pe teme spirituale ne putem simti revigorati, plini de lumina pentru o perioada buna de timp... dar acest lucru nu ar trebui sa ne faca delasatori cu noi insine. Vrem, nu vrem, traim inca intr-o lume cuprinsa de haos si interactionam cu tot ceea ce se afla in jurul nostru, asa ca a mentine o vibratie inalta poate fi o provocare. Nu-i putem schimba pe cei din jur, nici macar pe cei dragi noua... dar putem evolua, invata, intelege si astfel ajungem sa vedem perfectiunea fiecarei clipe, faptul ca, in realitate, nu este nimic de schimbat. Atunci ii eliberam pe ceilalti de asteptarile, temerile si ezitarile noastre, prin aceasta eliberandu-ne pe noi insine de constrangerile, limitarile ce ne permit sa vedem doar o mica parte din dansul vietii.
                        Prin crearea constienta a zilei nu incercam nici sa ne amagim, nici sa spunem ca e canicula cand tremuram de frig, ci invatam sa ne folosim abilitatile de creatori ai propriei realitati. Intelegem ca suntem mai mult decat un corp aflat in voia sortii si, cu fiecare zi ne putem dezvolta tot mai mult capacitatea de a ne crea o viata care sa oglindeasca lumina noastra interioara. Practic, trecem intr-un flux de constiinta mai inalt si perspectivele, atitudinile, reactiile, gandurile si emotiile se rafineaza dand nastere unei noi realitati. Atragem ceea ce gandim si simtim. Neiubirea naste neiubire, suferinta naste suferinta, invidia naste invidie... dar iubirea naste iubire, bucuria naste bucurie, recunostinta naste recunostinta...
                        Fiecare zi este asemeni unui copil nascut din gandurile si emotiile, sentimentele noastre. Si ce fel de copii ne dorim? Copii frumosi, plini de viata, iubire... sau copii tematori, ascunsi intr-un colt... ori poate copii rasfatati, orgoliosi, gata sa dea cu pietre dupa vrabii? Fiti blanzi cu voi, cu copiii mintii voastre, oferiti-le iubirea din care sa creasca frumos... pentru ca, pana in apus, pleaca in lume si intalnind copiii altor minti pot aduce lumina si bucurie ori pot pune inca o caramida la zidul tristetii din inimi.
                              Aveti grija de copiii nascuti in zorii zilei de azi...

Trimiteți un comentariu