Pagini

joi, 8 mai 2014

Fericirea se construieste                   Ei bine... desi pare ca vine de undeva din exterior, ne gadila simturile pentru o clipa si se retrage... fericirea se construieste si, odata puse temeliile ei, se poate statornici in noi atata timp cat avem grija sa o cultivam zi de zi. Fericirea este in noi... sau nu este si atunci ceea ce vine din exterior este doar umbra palida a ceea ce ar putea fi daca am alege constient sa fim fericiti. 
                     Se intampla adesea sa aud tot felul de comentarii, explicatii de genul: as fi fericit daca... / ce fericita as fi daca... mereu exista un daca si un orizont de asteptare. Proiectam ceea ce dorim intr-un viitor incert, uitand ca ceea ce avem de fapt este doar momentul prezent, singurul in care putem alege ce stare ne dorim sa experimentam. Poate veti ridica sceptic spranceana spunand ca nu-ti poti determina starea, ca primirea unei vesti proaste iti strica intreaga zi... ca stress-ul, oboseala, agitatia cotidiana, grija zilei de maine sunt lucruri care ne impiedica sa fim fericiti si, mai ales, sa pastram aceasta stare. Pare greu de crezut ca am putea fi fericiti oricand dorim si atata timp cat ne dorim. Totusi, faceti un experiment: oricat de obositi, nervosi, cuprinsi de teama ati fi, amintiti-va un moment in care v-ati simtit fericiti. Retraiti acel moment cat mai detaliat. Starea voastra a inceput deja sa se schimbe, nu-i asa? Apoi amintiti-va un moment in care ati fost tristi, retraiti-l. Din nou, starea voastra incepe sa se schimbe. Reveniti la starea anterioara aducand din nou in atentie momentul fericit. Cine a creat aceste stari? Ele nu au venit din afara voastra, erau deja acolo... si sunt in continuare acolo, asa ca le puteti accesa oricand. De fiecare data cand alunecati intr-o vibratie joasa, teama, tristete...schimbati-va starea constient. Alegeti starea pe care doriti s-o aveti. Nu inseamna ca veti deveni insensibili la durerile celor din jur sau ca veti incepe sa radeti de drama celui de langa voi...ci veti fi constienti ca puteti alege daca lasati emotiile din jur sa va afecteze sau creati starea pe care o doriti, fara a va lasa prinsi in jocul energiilor exterioare. Si acest lucru va fi benefic nu doar pentru voi, ci si pentru cei cu care veniti in contact. O persoana care radiaza fericire ridica vibratia tutror celor cu care interactioneaza, in timp ce o fiinta cuprinsa de teama, nervoasa, trista contamineaza fiecare loc prin care trece cu vibratiile joase ale emotiilor sale. Lasam o urma energetica oriunde mergem... nu ar fi benefic pentru noi toti ca ceea ce semanam in jur sa fie pace, bucurie, fericire? 
                      Dincolo de alegerea constienta a starii de fericire, putem cultiva aceasta stare zi de zi prin afirmatii pozitive, asa cum am aratat in articolul Afirmatii pozitive I. Folositi afirmatii de tipul: Eu sunt dintotdeauna fericit/a / Eu sunt cu fiecare zi mai fericit / Astazi aleg sa fiu fericit/a. Puteti crea propriile afirmatii pentru a cultiva starea interioara dorita. Cu timpul, veti observa ca realitatea voastra se schimba, aveti tot mai multe ocazii de a experimenta fericirea si veti atrage catre voi oameni, evenimente care va vor hrani sufletul. 
                    Fericirea se construieste zi de zi prin traire constienta in prezent... Nu conteaza prea mult ca, cel putin la inceput, veti mentine aceasta stare doar cateva momente, o veti regasi oricand, pentru ca este in voi insiva, va apartine. Deveniti observatorii gandurilor si starilor voastre. De cate ori mintea va flutura prin fata ochilor amintiri neplacute ori sunteti tentati sa va lasati cuprinsi de nervozitate, teama, depresie... accesati fericirea din voi. Trecutul a fost, viitorul va fi... ceea ce aveti este prezentul si sunteti responsabili pentru ceea ce creati. Creatia voastra de azi va determina viitorul de maine. 
                 Aveti tot ceea ce va trebuie pentru a fi fericiti acum si aici, indiferent ce va spune mintea, indiferent de stirile, nevrozele si depresiile care ne invadeaza de pretutindeni.
                    Va urez spor... la fericire!

sursa imagine: http://shushan-shock.blogspot.ro/
Trimiteți un comentariu