Pagini

marți, 4 noiembrie 2014

Despre trezirea spirituala...

      



                   Citesc si iar citesc despre noul "must have" al spiritualitatii... Daca vrei sa fii in randul lumii, este musai sa fii trezit spiritual. Ce inseamna trezirea asta... e prea putin relevant. Si cum orice e la moda trebuie bifat pe lista, incepe colindatul pe la cursuri, seminarii, conferinte... meditatii, uneori ore intregi de asane, pentru cei care au imbratisat aceasta cale. Intri in diferite cercuri si... daca nu ai aerul usor superior, grav sau aerian al unui trezit... esti privit cumva compatimitor, cu indulgenta subtila... ce sa-i faci...nu esti trezit. 
                   O intreaga aventura, trezirea asta. Ceea ce se spune mai rar, daca totusi se spune, este ca te trezesti exact la nivelul la care esti si ca fortarea trezirii prezinta pericole majore pentru propriul echilibru. Nu devii dintr-o data un iluminat radiind in jur iubire neconditionata, nu-ti dispar problemele... ba chiar se inmultesc, uneori, nu castigi la loto... ramai tot tu, sau, in sfarsit ramai tu, gol golut, asa cum esti, asa cum ai crescut sau nu in lunga perioada in care nu erai treaz. Si cu tine se trezesc si umbrele tale, partile intunecate... tot. Daca pana acum aspirai pe furis la capacitati extraordinare... ce te faci daca le dobandesti... dar nu stii cum sa le controlezi, ce faci daca incepi sa vezi... si nu vezi doar ingerasi si maestrii... ci si acele energii mai putin frumoase... ii vezi pe cei de langa tine cu toate energiile din jurul lor... 
                    Exista un rost pentru care toate au timpul lor. Fiecare are momentul sau in care trezirea se produce de la sine, fara a fi fortata, cautata, grabita. Este acel moment in evolutia fiecaruia in care ai suficient discernamant, maturitatea spirituala necesara pentru a te descurca cu tine insuti, pentru a intelege ce ti se intampla, ce ai de facut tu cu tine insuti. 
                      Rabdarea si discernamantul pot muta muntii din loc. Cresteti incet, cu grija, cu iubire fata de voi insiva... veti ajunge acolo unde ati fost meniti sa ajungeti la momentul optim pentru voi. Pana atunci, savurati calatoria... este magica.
Trimiteți un comentariu