Pagini

miercuri, 10 decembrie 2014

Despre magie


                  Magia fascineaza, este un domeniu care de mii de ani inflacareaza mintile, trezeste teama, admiratie, groaza si curiozitate… In fata ei nu poti ramane indiferent. Este raspunsul intrebarilor fara raspuns si solutia posibila atunci cand logica spune ca orice rezolvare este imposibila.
                   Invaluita in mister, ascunsa de ochii omului de rand, soptindu-se in locuri ferite de priviri iscoditoare… dincolo de aura de nepatruns a secretului, magia nu are nimic magic, in sensul in care magia nu este nici lipsita de logica, nici rezervata unor anumiti initiati, mai buni, mai intelepti ori mai altfel decat ceilalti. Este pur si simplu o problema de cunoastere, perseverenta, munca interioara.
                 Ceea ce se pastreaza in zonele rurale si uneori in camarute intunecate la margini de orase este o vaga amintire a stiintei magice. Baba care bolboroseste descantece si deschide cartile de cele mai multe ori nu stie cum si de ce face, care sunt mecanismele pe care actiunea ei le declanseaza si tocmai de aceea ar fi indicat sa nu apelam la ea, asa cum nu apelam la un om de pe strada la intamplare atunci cand avem o problema medicala. Daca medicina de azi se adreseaza corpului fizic mai ales, actul magic se adresa candva corpului energetic, sufletului, sortii. Era o stiinta precisa si atent practicata, cu legi clare. Odinioara magia era stiinta utilizarii legilor universale si cei care ii urmau calea treceau prin ani, uneori zeci de ani de pregatire. Pentru a deveni maestru al acestei arte aspirantul trecea prin purificari treptate, teste, incercari. Legile universului si mai ales modalitatile prin care se puteau folosi pentru a vindeca, influenta vremea, societatea etc. nu puteau fi lasate in seama unei fiinte dominate de orgoliu, dorinte personale, lacomie, sete de putere… Evident, cand idealurile inalte ale primilor practicanti au inceput sa cada in uitare pe poarta initierii au inceput sa intre si fiinte aflate departe de gradul inalt de moralitate cerut de nobila stiinta de altadata si s-a nascut ceea ce se numeste azi magia neagra. La inceput magia nu era nici alba nici neagra, ci o stiinta aflata in slujba luminii, menita sa sustina bunul mers al lumii. Mostenirea ajunsa pana azi apartine in mare parte, din pacate, acelei clase de practicanti ai magiei aparuti in perioada de decadere a acestei arte, cand manipularea energiilor ajunsese sa fie un act lipsit de discernamant.
                   Legile care stau la baza actului magic, fie el malefic ori benefic sunt legea atractiei si legea rezonantei. Practicantul se foloseste de aceste doua legi pentru a obtine rezultatul dorit de client. Deschiderea cartilor necesita antrenament in psihologie si citirea informatiilor aflate in campurile energetice. Foarte rar ocultistul de azi este un clarvazator inzestrat. Citirea si interpretarea cartilor se face prin decodarea informatiilor aflate in structurile energetice ale clientului. Partenerii de viata, copiii, posibilele boli pot fi citite in campurile care inconjoara corpul uman. Si cu putin talent in citirea oamenilor, a caracterelor… previziunile sunt gata. Ocultistul de azi stie bine ca cel ajuns in fata sa a apelat la el pentru ca a epuizat celelalte posibilitati de rezolvare a problemelor si este sugestionabil, credul, gata sa-si puna sufletul pe tava.
                      Pentru unele actiuni magice se cer obiecte, fire de par, haine ale persoanei asupra careia se va actiona pentru ca acestea contin amprenta energetica a posesorului si sunt folosite ca suport si mijloc de influentare. Orice act magic presupune crearea unei corzi prin care sa circule informatia intre agresor si cel agresat. Chiar si atunci cand lipsesc obiectele personale, coarda poate fi creata prin utilizarea unei fotografii, a unor date personale ale celui agresat. Ceea ce este important in toate situatiile posibile este ca ceva din interiorul persoanei sa rezoneze cu actul magic pentru ca acesta sa functioneze si acesta este si motivul pentru care practicile de purificare interioara ca rugaciunea, postul, spovada etc. rup corzile prin care ocultistul actioneaza. Actul magic negativ actioneaza asupra umbrei aflate in subconstient, o hraneste, in timp ce actele de purificare interioara ii slabesc fortele.
Intr-adevar sunt persoane asupra carora influenta magica de anumite tipuri nu functioneaza nu pentru ca ar fi fost gresit folosita ci pentru ca nu exista rezonanta necesara.
                Ce se intampla cu cei care folosesc magia dupa ureche, pentru beneficii personale ori doar din amuzament, pentru ca pot? Tulburarea legilor universului are totdeauna consecinte. Lipsa purificarii gandurilor, a emotiilor il pot impinge pe practicant spre influentele spiritelor de vibratie joasa si pot produce involutie spirituala si efecte nocive nu doar asupra lui ci si asupra celor din familie, uneori pentru generatii intregi.

                Cei tentati de magie ar trebui sa stie ca stapanirea acestei arte este un drum lung si anevoios. Daca totusi doresc sa porneasca la drum, primul act magic pe care ar fi de dorit sa si-l insuseasca este rugaciunea.
Trimiteți un comentariu