Pagini

marți, 16 decembrie 2014

Misiunea personala


Am cautat-o pana cand, prea obosit de atatea rataciri, m-am oprit... si atunci ea m-a gasit pe mine...

                  Motiv de obsesie, depresie, dezamagire... misiunea asta personala tulbura gandurile, ne poarta pe aripile visului de a ne regasi ca salvatori ai lumii pentru ca, intr-o clipa, sa ne arunce in deznadejde. Totusi, ce este misiunea personala? Cuvantul misiune ne duce cu gandul la ceva important, ceva pentru care sa meritam recunoastere... daca s-ar putea, recunoastere din partea lumii intregi. Mintea fabrica vise dupa vise... cand vom sti care este acea misiune, viata se va schimba, vom arata noi lumii cine suntem. Si ea, mult cautata, mult ravnita misiune, nu se arata. O cautam pe la seminarii, pe la cursuri. meditam... si ne invartim in cerc, se joaca cu noi, ne amageste, este un cantec de sirena...
                Toate aceste jocuri, scenarii ii apartin mintii. Ea este cea care sopteste gandul maririi, al martiriului, al sacrificiului, al sanctificarii... urzeste scenarii, asteptari in functie de convingerile si programele ascunse in subconstientul fiecaruia. Crestinul se vede chemat la sacrificiu, misiunea sa imbraca aura unui martiriu subtil. Cei care urmeaza diferite curente spirituale nou aparute se simt chemati la a fi invatatori ai lumii, maestrii veniti sa aduca o alta lume... preoti renascuti ai unor religii demult apuse... Cate povesti nu ne sopteste mintea in dorinta ei de a ne tine ocupati... In dorinta uneori acerba de descoperire a misiunii personale se ascunde insa si nevoia de a detine controlul. A nu stii, a pluti in deriva... este inspaimantator pentru minte. Ea are nevoie sa stie, sa controleze, sa continue iluzia ca stapaneste totul in jur, ca neprevazutul este tinut la distanta. Are nevoie de proiectii, argumente, planuri... fara ele viata pare un haos sufocant. 
                  Si daca misiunea personala nu are nimic deosebit? Daca i se rapeste aura de maretie? Daca misiunea ta personala ar fi sa faci ceea ce faci deja? Daca ar fi ca maine sa te trezesti, sa mergi la lucru, ca in orice alta zi, sa intalnesti aceeasi oameni, sa mergi in aceleasi locuri? Pentru ca asta este misiunea personala, viata pe care o traiesti deja, devenita o viata traita constient. Daca vrei sa-ti implinesti misiunea personala, trezeste-te si fii prezent, mergi la lucru si fii prezent in ceea ce faci, fa ce ai de facut cu iubire, cu intelegere, cu compasiune, asculta oamenii pe care ii intalnesti... opreste larma ta interioara si asculta ceea ce ei au de spus, nu franturile care ajung pana la tine cu greu, printre propriile tale ganduri, mergi in locurile in care ai de mers si fii prezent, observa-le, da-le sansa de a fi vazute cu inima. Esti deja in centrul misiunii tale personale, o traiesti si faci asta de cand te-ai nascut. Nu trebuie sa mergi in varf de munte si nici sa cuceresti lumea, ai doar un lucru de facut - sa fii prezent, prezent in tine, in viata ta. Misiunea ta este aceeasi cu a tuturor. Toti avem o singura misiune - sa fim, sa fim prezenti, constienti, centrati in propria fiinta si sa le dam voie celorlalti sa faca acelasi lucru. Modul in care implinim acest lucru este doar un detaliu. Fiecare suntem exact in locul potrivit pentru a fi, pentru a-si straluci propriul dar de lumina. Nu sunt erori, nu sunt greseli... suntem acolo unde este necesar sa fim, acum si aici. Nu exista competitie, nici misiuni mai importante sau mai putin importante. Poate ca maine parte din misiunea ta va fi sa speli podeaua iar a altuia sa pregateasca masa, a altora sa opereze un bolnav... Sunt doar detalii, moduri de implinire a misiunii unice de a fi, de a creste in iubire si a impreuna-impartasi darurile luminii. 
Trimiteți un comentariu