Pagini

luni, 19 ianuarie 2015

Secolul 21 – Marea Preoteasa revelata sau Calea inimii                Odata cu intrarea in noul mileniu vibratia principala a planetei a inceput sa se schimbe usor, anuntand schimbari in mentalitate, evolutia sociala, culturala, religioasa etc. a lumii. Trecerea de la 1 la 2 reprezinta evolutia de la eu si cu tine la noi, de la individualism la parteneriat. Si ca orice schimbare profunda, nu se poate face de la o zi la alta, de la un an la altul, ci are nevoie, initial, de o perioada de tranzitie, perioada pe care o traversam acum si in care vom mai fi inca ceva ani de acum incolo. Nu este usor sa treci de la o vibratie puternic individualista, yang, centrata pe logica mentala, ratiune, actiune, la vibratia puternic senzitiva, sensibila a lui 2 – o energie profund yin, centrata in inteligenta si ratiunea inimii. Astfel ca ne gasim acum in plin conflict intre doua forte nu opuse ci complementare – yang-ul se naste din yin pentru a reveni apoi in matca potentialului creator. Este un conflict intre doua viziuni diferite asupra lumii – mileniul trecut si in special ultimele secole au ridicat individualismul lui 1 la cote inalte. Lectia lui 1 ne-a ajutat sa ne exprimam pe noi insine, sa ne eliberam de restrictii, de dogma… dar orice energie in exces devine nociva, conduce spre involutie si nu spre progres. Asadar, intr-un moment in care eu-l inferior, egocentrismul accentuat se afla in plin avant isi face aparitia energia parteneriatului, a lui impreuna-una. Si acest lucru ne bulverseaza existenta, ne forteaza sa trecem de la un materialism lipsit de esenta la un materialism care sa devina o expresie a divinului manifestat. Trecerea nu se face usor, nu este simplu sa treci de la una la alta si nici macar nu este o solutie. Solutia adusa de noile vibratii nu este excluderea yang-ului ci echilibrarea energiilor feminine si masculine, colaborarea, reconectarea intre minte si inima.
                     Energia lui 1, atunci cand este izolata, cand devine excesiva, devine o expresie a orgoliului, a unui individualism care nu suporta opozitie, o forta distructuva, obsedata de puterea pentru putere. Venirea lui 2 il agreseaza initial, creeaza disconfort, nesiguranta pentru ca fundamentul pur rational, mental este zdruncinat din temelie. Este lupta la care participam si asistam acum. Toti cei nascuti spre sfarsitul secolului 20 venim cu o componenta yang mai pronuntata si nu ne este usor sa refacem legatura cu inima. Este lectia, provocarea pentru care am venit – sa ne dezvoltam inteligenta inimii, sa trecem de la calea mentala la cea a inimii. Marea Preoteasa ne cheama spre o noua viziune asupra lumii, o perspectiva din care sa intelegem ca binele individual este imposibil de atins ignorand binele comun, ca este necesar sa privim la ceea ce am creat in jur si sa ne intrebam daca creatia noastra ne sustine, daca suntem in echilibru. Marea Preoteasa indica intoarcerea la ritmurile naturale, la o viata mai apropiata de natura, la constientizarea conexiunii om-natura. Alaturi de ea sta Justitia, cea care corecteaza, amendeaza, echilibreaza uneori fortat lucrurile scapate de sub control. Justitia ne anunta ca, fie ca vrem sau nu, schimbarile vin, fie ca ne invatam lectia parteneriatului, a colaborarii in beneficiul tuturor, fie ca nu, ceea ce va sa fie va fi oricum. Acest lucru nu ne anuleaza liberul arbitru. Suntem liberi sa alegem – inotam contra curentului, ne incapatanam in tiparele rigide ale individualismului sau lasam noul val de energie sa ne poarte spre o noua cunoastere asupra lumii. Ne place sau nu, avem liber arbitru si suntem responsabili de ceea ce cream.
                   Prea mult foc stinge apa si prea multa apa stinge focul – pentru a merge mai departe avem nevoie de echilibru, nu de exces, extremism, fanatism. Invatam sa actionam cu rabdare, invatam sa ne folosim forta ascunsa in subconstient intr-un mod cumpatat. Nu este de mirare ca in ultimii ani au aparut tot felul de tehnici, metode, curente spirituale care vorbesc despre puterea ascunsa in subconstient. Sub semnul Marii Preotese subconstientul iese la lumina. Tot ceea ce am tinut ascuns sub pres – emotii, frustrari, resentimente etc. – iese la iveala, rabufneste. Si solutia nu este reprimarea ci vindecarea. Pentru a evolua avem nevoie de vindecare interioara, de acceptarea ranilor pe care guvernarea lui 1 le-a provocat la nivel interior prin deconectarea de suflet. Este o legatura care se reface cu blandete, cu rabdare si intelepciune. Descatusarea fortelor subconstientului poate aduce armonie in masura in care suntem pregatiti sa conlucram cu ele. Uneori avem senzatia, privind la diferite emisiuni tv sau citind presa ca lumea a innebunit. Ei bine, asistam la o erupere necontrolata a fortelor ascunse si oprimate din interior. Nimeni nu s-a preocupat intr-o lume a actiunii, a vitezei si dorintei de a domina de ranile emotionale lasate in urma, de frustrarile pe care lipsa unei vieti interioare bogate le poate produce. Si cu cat vom incerca mai mult sa oprim valul de energie care se dezlantuie in noi insine cu atat mai mult ne vom afla in pericolul de a intra in haos. Solutia este, din nou, cautarea echilibrului. Nici pasivitate in exces, nici actiune in exces. Poate mai actuala ca oricand este expresia orientala – o data yin, o data yang – numim aceasta cale.
                     Nu este surprinzatoare nici explozia de feminism din ultima parte a secolului trecut. Femeile au prin structura lor o energie yin mai pronuntata, dar secolul 21 nu ne vorbeste despre puterea femeii, ci a inimii. Ne atrage insa atentia ca tocmai femeile au nevoie de vindecare interioara intr-o mai mare masura. Intr-o lume predominant yang energiile feminine au avut de suferit si ranile interioare profunde lasate in urma au nevoie de vindecare pentru a nu ne vedea ajunsi intr-o alta extrema, la fel de nociva ca excesul de yang. Calea inimii nu se refera la dominatia femeii asupra barbatului, la puterea venita din dominarea altuia, ci la conexiunea dintre materie si spirit. Marea Preoteasa si Marele Preot invata sa colaboreze, conflictul devine nociv, destructiv.
                   Semnele schimbarii se manifesta foarte pregnant prin copiii nascuti dupa anul 2000 in special. Apar copii cu o sensibilitate deosebita, uneori excesiva. Daca doua numere 2 in analiza datei de nastere sugereaza o sensibilitate echilibrata, deja aparitia unor triple sau a mai multor 2-uri arata excesul, o senzitivitate exacerbata care are nevoie de ghidare pentru a gasi o exprimare optima in lume. Si poate, si din aceasta cauza, sistemul de invatamant pe care il folosim astazi devine ineficient. Copiii au alte nevoi, alta viziune asupra vietii, percep altfel mediul inconjurator. Si de aici deriva o serie de probleme intre generatii, situatii in care parintii sau profesorii nu mai pot gestiona evolutia tinerelor generatii. Pentru a-i putea intelege este necesar sa facem trecerea de la puterea lui 1 la cea a lui 2. Vom observa ca un copil nascut dupa 2000 are mult mai multa energie, este uneori hiperactiv. Natura, jocul in aer liber, descatusarea energiei il linistesc, il calmeaza. Copilul trece de la o stare la alta rapid, este nervos, curios, agitat, cu o inclinatie spre intelegerea practica a lucrurilor. Teoriile cu care noi ne-am hranit nu-i mai sunt de ajuns. Pentru a-l ajuta si pentru a ne ajuta este necesar sa invatam despre noi insine, despre temerile, durerile ascunse in subconstient. Ei nu fac altceva decat sa fie vocea, oglinda unei lumi care s-a uitat pe sine, a uitat sa fie pentru a avea, ori nu poti avea pentru a fi. A avea nu te poate defini decat in masura in care te identifici cu materia anuland sufletul.
                   Concluzia ar fi ca ne aflam in pragul unor schimbari profunde in toate aspectele si domeniile vietii. Cum vom alege sa facem acest lucru, atat ca indivizi cat si ca grup depinde de noi, de disponibilitatea de a accepta sa privim in interior, sa intelegem ca avem nevoie de vindecare atat individuala cat si colectiva. Calea inimii este deschisa, daca pasim pe ea sau nu, daca alegem sa mergem inainte sau ne incapatanam sa ramanem in turnul de fildes pe care ni l-am construit cu migala, ramane de vazut. Planeta evolueaza, o putem face si noi, sau nu.


Trimiteți un comentariu