Pagini

miercuri, 18 februarie 2015

Numarul Destinului - intre mit si realitate


That Our Background And Circumstances May Have Influenced Who We Are


                  Numarul destinului este, in numerologie, suma redusa la o cifra a datei de nastere. De exemplu, pentru o persoana nascuta pe 5.08.1990, numarul destinului va fi 5 + 8+ 1+9+9= 5. In tot felul de reviste si revistute gasim caracterizari sumare ale persoanelor in functie de acest numar... caracterizari a caror valabilitate este indoielnica din mai multe motive. In primul rand, pentru ca vibratia numarului are mai multe paliere de exercitare a influentei asupra unei fiinte. Pentru ca tot avem exemplul cu numarul 5, o persoana aflata sub influenta acestui numar poate fi atat dinamica, adaptabila, plina de curiozitate, creativa, cat si instabila, de o senzualitate excesiva, agitata, aroganta etc. Un numar al destinului 1 ne poate oferi ca zestre independenta, calitati de lider, spirit organizatoric... dar si despotism, incapatanare, orgoliu nemasurat. Un 9 poate fi altruist pana la sacrificiul de sine, dar poate de asemenea suferi de accese de superioritate. Un 6 poate fi o binecuvantare prin armonia pe care o radiaza in jur sau se poate afla permanent in mijlocul haosului. Si putem continua...
                  Desi are o influenta majora in evolutia persoanei, prin predispozitiile spre anumite lucruri, atitudini, evenimente de viata, numarul destinului, analizat independent de restul numerelor care alcatuiesc numerograma personala a fiecarui individ in parte, nu ne spune mai nimic despre acesta. Ne nastem intr-o anumita data, primim un anumit nume si toate acestea formeaza impreuna focarul de influente care se vor manifesta pe parcursul vietii. Nici macar gemenii, desi sunt nascuti la cateva minute distanta unul de celalalt nu impart aceleasi caracteristici si nici acelasi destin. Numele joaca un rol important, prin el putem dobandi daruri si lectii, premii si admonestari ale universului. Locul in care ne nastem, momentul zilei, mediul in care crestem si ne desfasuram activitatea isi pun amprenta asupra noastra si a evolutiei noastre. O persoana nascuta in Romania si o alta, nascuta in Bulgaria, in aceeasi zi... si care, sa presupunem, ar primi acelasi nume, nu ar impartasi acelasi destin si nu ar avea aceeasi evolutie pe de o parte pentru ca factorii de mediu ar fi diferiti, inclusiv influenta exercitata de numele tarii asupra constintei colective, si pe de alta pentru ca avem liber arbitru si facem alegeri diferite. O initiere reiki ori in yoga, qi gong, alegerea unui parcurs spiritual ne pot ajuta sa trecem la o vibratie superioara, sa dobandim o intelegere care sa atenueze aspectele karmice ale vietii. Axele prezente in patratul vibratiei nasterii si in cel al numelui isi aduc si ele aportul de influenta asupra fiintei, astfel incat este practic ineficient sa caracterizam printr-un numar unic o persoana. Atunci cand o facem numerologia devine o simpla grila in care nu ne mai putem incadra si care apare ca ineficienta in incercarea de a-l ajuta pe individ sa-si inteleaga si sa-si depaseasca potentialul. Pentru ca, in definitiv, numerologia ofera o cale de auto-cunoastere menita sa sustina evolutia pozitiva, dezvoltarea talentelor si abilitatilor native. 
                Si, dincolo de predispozitiile cu care venim la intrupare avem posibilitatea de a creste si a depasi orice posibile obstacole. Putem evolua dincolo de limitele pe care credem ca le avem. Fiecare intelegere, fiecare moment in care cultivam compasiunea, iubirea, binele ne ajuta sa trecem in vibratiile superioare ale universului... unde totul este posibil.

sursa foto:http://www.quotesvalley.com/quotes/destiny/
Trimiteți un comentariu