Pagini

luni, 8 iunie 2015

Cauzele subtile ale bolilor I

     Scriam cu aproape doi ani in urma despre cauzele spirituale ale bolilor... si abia daca zgariam suprafata subiectului. Intre timp am tot cercetat, experimentat, pentru ca ceea ce spuneam atunci se potrivea in unele cazuri, in timp ce altele ramaneau fara raspuns, sau cu un raspuns partial. Vorbeam despre teama si ma opream acolo, fara a arunca o privire dincolo de val pentru a vedea radacinile ei. 
         Teama ne tine captivi in vibratii joase, ne deschide catre energiile grosiere care provoaca in timp fie boala, fie diferite necazuri. Mergand pe fir, teama se naste din atasament, apare atunci cand ne atasam dincolo de limita permisa de un lucru, o persoana, un ideal, o convingere. Daca ne atasam de un lucru sau o persoana ajungem treptat sa pierdem obiectul atasamentului. O femeie care are un atasament puternic fata de sot incepe sa se teama ca l-ar putea pierde, ar putea fi parasita, incepe sa-si concentreze atentia in aceasta directie atragand in final despartirea. Evident, lucrurile se complica putin atunci cand pe langa atasament apar si asteptarile. Asteptarile ne imping spre deformarea realitatii si crearea de noi atasamente. Asteptarile ne leaga de un anumit fir al lucrurilor, de o anumita imagine, parere, dorinta, etc. Cand asteptarile noastre sunt proiectate asupra altei fiinte ii incalcam acesteia dreptul de a fi el insusi / ea insasi, fortam persoana sa se incadreze in tiparele noastre... iar daca aceasta nu se conformeaza, incepem sa dezvoltam agresivitate.
              Exista un lant subtil atasament - asteptari - agresivitate care otraveste sufletul si produce boala ori diverse alte probleme, de la destramarea familiei pana la pierderea bunurilor, accidente etc. Pierdem obiectul atasamentului. Daca ne atasam de reputatia noastra atragem oameni si evenimente care sa ne stirbeasca reputatia, daca ne atasam de cariera, riscam sa pierdem locul de munca, daca ne atasam de cei dragi, acestia sunt indepartati. 
               Bine, dar ce-i rau in a-ti iubi partenerul, rudele, in a fi dedicat carierei etc? Practic, nimic. Problema apare cand dezvoltam atasamente, cand obiectul iubirii, dorintei noastre devine unic scop, ideal. Si asta pentru ca nu mai evoluam ci ramanem legati de obiectul atasamentului. Refuzul de a evolua, de a-ti extinde cunoasterea, iubirea, mintea, constiinta este astfel remediat de Univers prin desprinderea fortata de locul in care ne-am blocat. 
                  In momentul in care lucrurile nu merg bine, fie in ceea ce priveste sanatatea, fie in ceea ce priveste celelalte aspecte ale vietii, ar fi bine sa ne intrebam nu de ce ni se intampla tocmai noua sau cu ce am gresit, ci ce atasamente avem fata de noi insine sau alte persoane, lucruri implicate in situatia respectiva. Depistand atasamentele intelegem unde anume gresim, unde ne refuzam evolutia. Viata este un rau, o curgere permanenta... daca vrem sa ramanem intr-un loc, mai devreme sau mai tarziu fie ne va ineca, fie ne va arunca mai departe. Pentru a ne desprinde de atasamente avem mai multe posibilitati, in functie de inclinatiile fiecaruia: rugaciunile de iertare, eliberarile, meditatiile prin care dizolvam / transmutam energia prinsa in atasament, ori combinatia acestora. 

Trimiteți un comentariu