Pagini

miercuri, 1 iulie 2015

Luna Plina 2 iulie 2015 - Eu, tu, noi...

           Pe data de 2 iulie se formeaza luna plina in Capricorn, activand axa I - VII, o axa a relatiilor, a parteneriatelor si a modului in care ne raportam la cei din jur. Cu Soarele in Rac si vibratia lui 2 la conducere... emotiile pot deveni extrem de intense, mai ales acele emotii ascunse sub pres. Daca ne-am reprimat trairile, daca ne-am inghitit cuvintele nerostite... e posibil ca toate acestea sa erupa acum asemeni unui vulcan si ne putem trezi aruncand vorbe grele spre ceilalti si... ganduri grele spre noi insine.
           In spatele lui 2 se afla vibratia lui 8, aducand o adiere karmica evenimentelor care se deruleaza in aceste zile. Si daca pana acum despartirile, rupturile in parteneriate erau doar in plan sau ganduri razlete, ivite in momente de iritare... cu 8 la carma ele devin realitate. Luna plina da nota intregii luni iulie, o luna cu aspecte cand visatoare, cand dure.
             Luna plina de acum nu face altceva decat sa ne indice acel aspect al relatiilor noastre care nu functioneaza si ni-l indica atat de insistent, incat orice am face, nu-l mai putem evita. Clarificarile de care avem acum nevoie nu le vom gasi in exterior. Un nou curs, un alt seminar, o plimbare... nu vor face munca pentru noi. Este momentul sa stam pe loc si sa ne intelegem pe noi insine, sa privim dincolo de suprafata, exact in acele unghere in care ni se pare prea greu sa privim.
Axa caselor I-VII ne indica modul in care relatiile noastre contribuie la cresterea noastra interioara si modul in care noi insine contribuim la cresterea interioara a celor din jur. Suntem in armonie? Vedem lumina din celalalt sau doar ceea ce nu ne place? Vrem sau nu vrem, relatiile noastre sunt o poveste despre noi, o poveste care spune fara retineri ceea ce noi refuzam sa vedem in noi insine. 
             Exista relatii in care intram senini, in cantecul inimii si relatii in care intram manati de temeri, supusi de dependente, de teama de a nu fi singuri, de nesigurantele si frustrarile interioare. Pare greu de crezut, dar alegerile noastre in materie de relatii nu au prea mare lucru in comun cu constientul nostru, cu logica si ratiunea... ci cu acea parte din noi pe care n-o bagam in seama, subconstientul... adica locul tainic in care indesam toate spaimele, toti balaurii copilariei, toate umbrele triste ale trecutului. Si in masura in care acceptam sa vindecam acest colt uitat din noi, devenim constienti de ceea ce le daruim celor din jur, de ceea ce ne daruim noua insine.
            Atunci cand actionam fara a fi atenti la ceea ce purtam in subconstient suntem asemenea printilor din povesti care, desi au la dispozitie un castel intreg, stau inchisi intr-o camera de teama a ceea ce s-ar putea afla dincolo de peretii protectori. Ne privam astfel de bucuria de a trai frumos si bine, in acord cu noi insine... si ne privam de bucuria de a avea relatii sanatoase, pline de bucuria impartasirii.
             Luna plina din iulie ne atrage atentia ca nu ne putem minti pe noi insine la nesfarsit, ca mai devreme sau mai tarziu oricat de mult ne place sa fim omizi... tot vom deveni fluturi, dar pentru asta avem nevoie de curaj, discernamant...si dorinta de a invata sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem iar astfel sa privim dintr-o noua perspectiva intreaga lume.
Trimiteți un comentariu