Pagini

sâmbătă, 15 octombrie 2016

Trezirea energiei Kundalini

Cand pornim pe drumul cautarilor spirituale ne lovim inevitabil de acest subiect. Mai devreme sau mai tarziu apar intrebari de genul - de ce nu se trezeste? / cum sa trezesc sarpele adormit? / ce tehnici / exercitii / meditatii sa folosesc pentru a-l trezi? Citim despre darurile care s-ar activa, despre iluminare, capacitati deosebite. Parca nu suntem in rand cu ceilalti care ne povestesc despre senzatii, experiente mistice... Le-am vrea si noi. Se fac cursuri, seminarii... internetul abunda de tehnici pentru trezirea miraculoasei energii care ne-ar oferi ... altceva decat avem. Ceea ce nu prea se spune, din diferite motive, este ca pana la darurile alea de lumina treci prin cele mai putin dragute, mai intunecate, de care nu suntem asa de mandri si nici siguri ca am vrea sa dam nas in nas cu ele.
Trezirea energiei Kundalini nu presupune doar lapte si miere, ci intalnirea ta cu tine, o intalnire intima, extrem de personala cu cel care esti tu dincolo de masti, dincolo de ceea ce iti place sau vrei sa crezi despre tine. Tu cu tine, fata in fata. Tu cu programele tale negative, cu ura ta, cu neiubirea ta, cu vinovatia ta, cu tot ce ai bagat sub pres vieti la rand. Tu cu durerea ta, cu ranchiuna ta, cu tot ce iese din cele mai intunecate cotloane ale sinelui tau. Trezirea sarpelui nu inseamna ca dintr-o data vei deveni un intelept stralucind in lumina ci ca ai potentialul de a ajunge un intelept stralucind in lumina trecand prin toate vamile astea de intuneric. 
Asa ca, poate, inainte de a forta un lucru care, stai linistit, oricum se va intampla la un moment dat, ar fi bine sa-ti raspunzi cu sinceritate la cateva intrebari:
1. Esti pregatit sa dai ochii cu tine insuti? Daca crezi ca esti doar lumina si nu accepti nimic altceva s-ar putea sa fie niste probleme.
2. Cat de bine te cunosti? Poti face fata eventualelor sentimente, emotii negative care pot sa apara?
3. Cat de bine iti poti controla pornirile negative?
4. Esti constient ca din moment ce l-ai trezit, serpisorul asta nu se culca la loc pentru ca asa vrei tu?
5. Care este motivatia ta interioara? De ce vrei sa se trezeasca? Daca te mana dorinta de marire s-ar putea sa ai surprize neplacute.
Intreaba-te, cauta, fii sincer cu tine inainte de a porni la drum. Cu tot efortul depus, s-ar putea trezi sau nu. Daca nu e timpul tau... e posibil sa doarma ca un bebelus in continuare. Dar daca se trezeste...esti pregatit pentru asta? Nu vei gasi nici o carte care sa-ti spuna ce sa faci pentru a invata sa stapanesti dragonii interiori. E o calatorie strict personala. Si ar fi bine sa ai alaturi pe cineva care a trecut prin asta, pe cineva care stie despre ce este vorba, nu din carti, ci din experienta proprie. Evident, tu nu vei avea aceeasi experienta, dar cineva care a trecut prin asta ti-ar fi de mare folos in momentele in care nu mai stii ce ti se intampla si incotro sa o iei. Nu te grabi, da-ti timp, invata sa te accepti si sa te iubesti inainte de a porni la drum. 
Se intampla totusi ca tu sa stai cuminte in banca ta si sa se trezeasca pentru ca a venit timpul lui sa fie treaz si sa invete, sa devina. Cauta ajutor, cauta sustinere, nu astepta sa nu mai poti stapani ce iese din tine. Gaseste puterea de a avea compasiune pentru tot ce este ascuns in tine. Nu, nu ai fost nici cea mai rea fiinta din univers, nici cea mai buna. Toti am avut experiente traumatizante, toti am suferit, am iubit, am urat, am dat altora in cap si ni s-a dat in cap... si toate experientele astea fac parte din tine, din cel care esti astazi, din cel care vei deveni. Lucreaza cu umbra ta, constientizeaza-ti ranile, mastile. Vei iesi la lumina dar cat timp esti in intuneric nu te lasa doborat. Si nu alerga la toti vracii, terapeutii gasiti in cale. Asculta-ti instinctul. Sunt multi cei care vorbesc in citate, care desi sunt excelenti in munca lor nu au trecut inca prin experienta asta si nu au cum sa te ajute inca. Mergi la cei care isi stapanesc dragonii, asculta-i cand te indruma chiar daca pe moment vrei sa le dai in cap si sa urli la ei. 
E o calatorie frumoasa, frumoasa prin durerea, ravasirea si furtunile ei, frumoasa prin lumina, caldura, regasire de sine. E o calatorie care merita facuta la timpul potrivit. Exista un timp pentru ea, un timp unic, care ii apartine in totalitate si care nu este bine sa fie fortat. Este un drum pe care mai devreme sau mai tarziu il vei parcurge, ai rabdare, asteapta-te, asculta-te, accepta-te. Vremea ta va veni.
Trimiteți un comentariu