Pagini

joi, 20 aprilie 2017

Colonul iritabil - cauze si remedii spirituale

               Colonul iritabil a devenit in ultimii ani o afectiune frecventa din cauza stilului de viata tot mai haotic, a stresului prelungit, a alimentatiei si lista ar putea continua... Dincolo de cauzele exterioare, pe care oricat de mult am incerca, nu le putem nega, exista o serie de cauze subtile, nevazute care influenteaza sanatatea corpului fizic. In cazul colonului iritabil principalele cauze ascunse sunt ( din punctul meu de vedere) neiertarea, neacceptarea, conflictele interioare prelungite carora nu li s-a gasit o rezolvare. Organismul nu poate digera reziduurile emotionale acumulate in timp si incepe sa clacheze. Afectiunile intestinelor sunt un semnal ca in subconstient s-au acumulat prea multe emotii toxice. Acesta este unul dintre motivele pentru care medicatia fie nu are efect, fie efectele sunt abia simtite in multe dintre cazuri. Tratamentul standard oferit contine in general medicamente pentru reglarea tranzitului intestinal, probiotice, recomandari de dieta si cam atat. Ori, daca nivelul de stres ramane constant ridicat... organismul continua sa fie intoxicat si medicatia nu poate face fata.
             Ce e de facut ca munca interioara pentru vindecare? In primul rand sa ne constientizam emotiile, sa cautam in propriul sac cu deseuri emotionale si sa vedem ce e acolo, pe cine nu am iertat, ce nu putem accepta in propria viata, ce conditionari, convingeri mentale si emotionale avem. Cum facem? Ne relaxam si ne conectam la propriul corp, facem liniste in minte si ne deschidem pentru a asculta ce are corpul de spus, unde simtim greutate, tensiuni etc. Daca pare prea dificil, putem apela la o alta metoda. Ne asezam in fata unei oglinzi si privindu-ne in ochi ne spunem cu voce tare: Ma accept asa cum sunt / Imi accept viata asa cum este / Accept toate persoanele din viata mea etc. Putem folosi orice afirmatii simtim ca sunt necesare si suntem atenti la reactiile corpului. Este posibil ca la unele dintre afirmatii corpul sa se incordeze, sa aveti contractii musculare etc. Acestea sunt indicii asupra aspectelor cu care aveti de lucrat. Este de asemenea posibil sa incepeti sa plangeti ori sa deveniti nervosi... Reactiile depind de fiecare in parte.
               Dupa ce am depistat cam pe unde ar fi problemele, lucram cu afirmatii pozitive, imagerie mentala, Theta Healing, EFT pentru a scoate la iveala programele nebenefice din subconstient si a le inlocui cu altele pozitive, care sa sustina sanatatea si vitalitatea. Fiecare are propriile repere, preferinte, afinitati, asa ca nu exista o metoda general valabila. Pentru o persoana EFT poate face minuni in timp ce o alta va apela la psihoterapie, Theta Healing sau alte forme de terapie. Daca un prieten a avut rezultate bune facand un anumit lucru nu inseamna ca va functiona si pentru voi la fel. Ascultati-va intuitia, cautati informatii, meditati asupra acestui aspect. Suntem pur si simplu diferiti si reactionam in moduri diferite, asa ca faceti o alegere constienta bazata pe ceea ce simtiti voi insiva si nu pe ceea ce au trait alte persoane.
             Pentru cei atrasi de reiki exista tratamentul mental-emotional impreuna cu cel standard cu mainile aplicate pe corp - zona abdominala - urmarind traseul: lateral dreapta, abdomen superior, lateral stanga, abdomen inferior plus palmele aplicate in zona lombara, coccis, talpi, fara a uita de pozitiile pentru cap. Palmele raman in aceeasi pozitie un ciclu reiki sau atat cat se simte necesar.
               Ca dieta, suplimentele de fibre, probioticele, consumul de legume si fructe ( fierte sau coapte pentru cei care nu pot digera complet cruditatile) pot ajuta la restabilirea sanatatii colonului. Reducerea consumului de carne, consumul de ulei de masline crud - o lingura dimineata, pe stomacul gol pot ajuta. Pentru momentele de criza ceaiurile digestive sunt benefice. De asemenea puteti testa reactia organismului la anumite alimente: scoateti o perioada de cateva zile din alimentatie carnea si vedeti cum va simtiti, apoi scoateti lactatele si vedeti cum va simtiti. Continuati sa testati fiecare grupa de alimente pentru ca, uneori, colonul iritabil poate fi pur si simplu reactia corpului la o intoleranta alimentara nedepistata la timp. De exemplu daca observati o ameliorare in perioada in care sa zicem ca ati scos din alimentatie produsele cu continut de gluten... e clar ce alimente ar trebui fie reduse pe cat posibil, fie complet eliminate din alimentatie.
             Pentru orice forma de terapie ati opta, ideal ea ar trebui sa contina atat componenta fizica, cat si pe cea emotionala. Nu se obtin rezultate spectaculoase peste noapte, colonul iritabil este o afectiune care a evoluat un timp destul de lung inainte sa va dea batai de cap asa ca nici vindecarea nu se va ivi intr-o saptamana, dar poate fi cel putin ameliorat, daca nu complet vindecat, in functie de cat de mult suntem dispusi sa lucram noi cu noi si pentru noi. Nici un terapeut, oricat de bun, nu poate inlocui sau suplini vointa, determinarea si munca interioara a clientului.
Trimiteți un comentariu